Een gastvrij verblijf in een viersterren zorghotel 

Udens Duyn, Uden

Betrokken Hurks-disciplines:
bouw
geveltechniek
bouwcenters

Achttien maanden van definitief ontwerp tot oplevering

Een luxe viersterrenhotel voor mensen met een zorgvraag. Maar ook voor gasten die geen zorg nodig hebben. Voor familieleden van het naastgelegen nieuwe ziekenhuis bijvoorbeeld. Dat is Udens Duyn. Een comfortabel hotel, pal naast het eerder door ons opgeleverde Ziekenhuis Bernhoven in Uden.

Niet meer dan achttien maanden

Udens Duyn is een initiatief van BrabantZorg, BrabantWonen, Ziekenhuis Bernhoven en revalidatieorganisatie Tolbrug. Gezamenlijk gaven zij Hurks via Stichting ZorgGoedBrabant opdracht om dit bijzondere hotel te realiseren. Een gastvrije omgeving waarin mensen die zorg nodig hebben, in alle rust en omgeven door de beste zorg kunnen werken aan hun herstel. Een extra uitdaging was voor ons de extreem korte doorlooptijd; niet meer dan achttien maanden van definitief ontwerp tot oplevering.

Alle mogelijke faciliteiten

Udens Duyn telt vijf etages en heeft 55 luxe kamers. Op de begane grond loopt een ellipsvormige receptie door als bar. Daaromheen liggen de lounge, een ontbijtruimte en het restaurant. Daarnaast is er een commerciële ruimte met onder meer een kapsalon. Voor gasten van het hotel, maar ook voor mensen van buitenaf. Op de eerste verdieping bevinden zich de revalidatie- en wellnessruimten van Tolbrug. Inclusief een zone voor ergo- en fysiotherapie, een oefenzaal, fitnessruimte en een sportcafé met lounge. Op de tweede verdieping is een directe verbinding met Ziekenhuis Bernhoven voorzien. Een veilig en vertrouwd idee.

De ellipsvormige receptie loopt door als bar