Anticiperen op de next life

FrieslandCampina Innovation Centre, Wageningen

Betrokken Hurks-disciplines:
vastgoedontwikkeling
integraal werken
bouw
delphi engineering
prefabbeton
geveltechniek
bouwcenters

 

Focus op flexibiliteit en verhuurbaarheid tijdens de life cycle van het complex

Hoe faciliteer je de ambitie om de meest professionele innovatieve zuivelonderneming van 2020 te zijn? Hurks kruipt in de huid van FrieslandCampina en ontwikkelt en bouwt het Innovation Centre op de campus van Universiteit Wageningen.

Doorvoel het innovatieproces van zuivel

Vind de balans in basisvoorzieningen van een standaard gebouw enerzijds en de incorporatie van specifieke R&D-eigenschappen anderzijds. Een uitdaging die Hurks met alle betrokken partijen graag aanging. In deze design, build, finance and maintenance-opgave stonden openheid en ondernemerschap centraal.

In de huid van de opdrachtgever kruipen

19.785 m2 bruto vloeroppervlak

Met respect voor elkaars belangen realiseerden we de werkomgeving voor 400 R&D-medewerkers, met 19.785 m2 bruto vloeroppervlak:

  • 4.600 m2 laboratoria en ruimtes voor smaaktesten
  • 2.400 m2 technohal ofwel proeffabriek
  • 3.800 m2 facilitaire ruimtes
  • 7.100 m2 kantoren
  • 1.885 m2 overig

In het experience centre, de innovatiekeuken en de proefbakkerij kunnen bezoekers en medewerkers van over de gehele wereld producten proeven, ruiken en voelen.

Warmte-koudeopslag, biogas en klimaatsysteem

Innovatieve energieconcepten karakteriseren het complex met onder andere warmte-koudeopslag, photovoltaïsche cellen en een duurzaam klimaatsysteem. Ook wordt duurzame energie opgewekt met biogas van aangesloten melkveehouderijbedrijven via een certificatensysteem. Bij de ontwikkeling en realisatie van het Innovation Centre is het Breeam oplevercertificaat Very Good behaald. Breeam is het belangrijkste en meest gebruikte duurzaamheidskeurmerk voor gebouwen ter wereld.

Lees onze Breeam casestudy van FrieslandCampina Innovation Centre.

BREEAM oplevercertificaat Very Good