Schoolvoorbeeld van planning en logistiek

Johan de Witt Bavinck, Dordrecht

Betrokken Hurks-disciplines:
bouw
geveltechniek
bouwcenters

 

Een bouwplaats, nauwelijks groter dan de bebouwing

In Dordrecht, aan de rand van de historische binnenstad, realiseerde Hurks drie schoolgebouwen op één unilocatie. Een fijne en inspirerende omgeving voor de gymnasiasten van het Johan de Witt gymnasium en de leerlingen van basisschool Dr. H. Bavinck. Niet alleen de combinatie van oud en nieuw maakte dit project zo uitdagend. De bouwplaats, nauwelijks groter dan de bebouwing zelf en slechts bereikbaar over een smalle oprit, vroeg het uiterste op het gebied van planning en logistiek.

Geslaagde mix van oud en nieuw

We realiseerden de nieuwbouw voor basisschool Dr. H. Bavinck, met lokalen voor tien groepen, een peuterspeelzaal en ruimte voor de BSO. Daarnaast namen we de renovatie, uitbreiding en herinrichting van het naastgelegen gymnasium voor onze rekening. Een fraai pand met veel authentieke en monumentale elementen. Verder bouwden we een nieuwe gymzaal en tekenden we voor de hele inrichting van het terrein.

Eivormig bouwdeel dwars door de gevel

Een bijzonder fraai element in het oude gymnasium is de Eia (Latijn voor ‘hallo’). In dit eivormige gebouw van circa twintig bij tien meter zijn een collegezaal, auditorium en kantine/keuken ondergebracht. Het goudgeel geschilderde ei dringt deels door de buitenschil (een vliesgevel) van het gebouw. Een fikse uitdaging voor Hurks bouw en Hurks geveltechniek. Hallo. Op de wand van de Eia is een gedicht aangebracht, een geschenk van Hurks voor het jubilerende gymnasium.

Het goudgeel geschilderde ei dringt deels door de buitenschil

Het vroeg het uiterste van onze planning en logistiek