Zijdebalen bereikt hoogste punt

Datum: 04.06.2016

Vandaag bereikte fase I van Zijdebalen het hoogste punt: het binnenstedelijke project dat bouwcombinatie Hurks-Van Wijnen ontwikkelt en realiseert nabij de historische binnenstad van Utrecht. Deze gebeurtenis werd gevierd met de mensen die het maken en de directies van Hurks en Van Wijnen. Arjan van Meijeren, adjunct-directeur projectontwikkeling van Van Wijnen , sprak een woord waar vooral trots in doorklonk.

Trots op de voorspoedige bouw van het project en op het geleverde vakwerk. “Vorig jaar sloegen we rond deze tijd de eerste paal en moet je nu eens kijken wat er staat. Een prachtig stuk vakwerk met een hoog detailleringsniveau. En we hebben nog vele jaren werk aan dit werk voor de boeg. Volgende week, op 18 juni start de verkoop van fase IIa en we werken alweer aan de plannen voor het volgende blok. We doen het allemaal voor de bewoners, maar jullie leveren de kwaliteit en daar mogen jullie trots op zijn.”

Start verkoop fase II

Zijdebalen wordt een nieuwe woonwijk op een zogenaamde ‘inbreidingslocatie’ aan de rand van de historische binnenstad van Utrecht. In totaal bestaat Zijdebalen straks uit vier stedelijke bouwblokken met koop- en huurwoningen, waaronder appartementen, luxe penthouses en riante herenhuizen langs de Vecht. Om in de grote woonbehoefte van Utrecht te voorzien, maken ook startersappartementen onderdeel uit van het koop- en huurprogramma. Vanwege de grote belangstelling en voorspoedige verkoop van de eerste twee woonblokken, werden het derde en vierde woonblok van fase II versneld door Hurks en Van Wijnen ontwikkeld. De eerste koopwoningen van fase IIa, zowel herenhuizen als appartementen, gaan op 18 juni a.s. in verkoop.

Dag van de Bouw

Omdat het hoogste punt vrijdag 3 juni, aan de vooravond van de Dag van de Bouw wordt bereikt, is er zaterdag 4 juni ‘op Zijdebalen’ meer dan genoeg te zien en te beleven. De bouw van de eerste fase is in volle gang. Deze omvat twee woonblokken met 12 luxe herenhuizen, 46 koopappartementen en 177 vrije sector huurappartementen.

Voor meer informatie over de Dag van de Bouw en Zijdebalen, kijk op: dagvandebouw en zijdebalen.

 

Deel deze pagina: