Verkoop van 74 koopappartementen in Kanaleneiland van start

Datum: 14.09.2016

Utrecht – Na de zeer succesvolle pre-sale van 23 juli tot 25 augustus jl., startte Hurks op zaterdag 3 september met de verkoop van 74 koopappartementen in Kanaleneiland Noord Noord (KENN) in Utrecht. Het gaat om woningen die deel uitmaken van een bestaand appartementengebouw dat grootschalig wordt gerenoveerd. De start verkoop, waarbij ook modelwoningen kunnen worden bezocht, resulteerde ondertussen in 59 reserveringen en 15 opties, waarmee alle woningen zijn gereserveerd dan wel geopteerd. Een bijzonder mooi resultaat.

De intensieve renovatie en transformatie van het appartementengebouw betreft zowel de buitenzijde van het gebouw als het interieur van de appartementen. De werkzaamheden aan het eerste blok (blok 6) dat wordt getransformeerd tot koopappartementen zijn ondertussen gestart. Aansluitend pakt de gemeente Utrecht het openbaar gebied aan. Ook komen er betere parkeeroplossingen en wordt de woonomgeving groener.

Drie koopvormen

Bijzonder is dat kopers kunnen kiezen uit drie koopvormen: casco-oplevering, een woning met een basispakket of een upgrade-pakket. De prijzen beginnen bij 88.000 tot 168.250 euro v.o.n. Alle woningen zijn ondertussen onder optie of gereserveerd. 

Grote keuzevrijheid

Kopers van een KENN-woning hebben een grote keuzevrijheid bij de vaststelling van het afwerkingsniveau. De keuken en badkamer van de meeste appartementen krijgen in principe een nieuwe positie, waarbij  geïnteresseerden  de appartementen ook casco kunnen kopen. In dat geval is er weinig aan het interieur gedaan en kan de eigenaar zelf aan de slag. Daarnaast kunnen kopers kiezen voor een basis- of een upgradepakket. In dat geval zijn de keuken en badkamer afgewerkt en voldoen alle wanden en kozijnen weer aan hedendaagse woonwensen.

Samenwerking

Eind 2014 gingen Hurks en woningcorporatie Mitros de samenwerking aan met als doel acht woongebouwen op Kanaleneiland Noord Noord gezamenlijk aan te pakken. De doelstelling: het creëren van een meer gedifferentieerde woonwijk met een combinatie van sociale huur met vrije sector huur en koop. Een vernieuwingsplan dat in totaal circa 450 woningen omvat. Eind 2015 leverde Hurks in Utrecht het groot onderhoud van de eerste twee woonblokken van Kanaleneiland Noord Noord op. Afgelopen juli is het groot onderhoud van het derde blok opgeleverd.

Grote keuzevrijheid voor kopers

Deel deze pagina: