Universiteit Utrecht draagt grond over voor nieuwbouw RIVM en CBG

Op 16 juli 2015 heeft de Universiteit Utrecht de kavel voor de bouw van de nieuwe huisvesting van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) en het College ter Beoordeling van Geneesmiddelen (CBG) in erfpacht uitgegeven aan het Rijksvastgoedbedrijf. Nu de bouwkavel in het Utrecht Science Park De Uithof beschikbaar is, kan het consortium StruktonHurksHeijmans de nodige voorbereidingen treffen om in het najaar van 2015 met de bouw van start te gaan.

Bijna exact een jaar geleden tekende het Rijksvastgoedbedrijf en het consortium StruktonHurksHeijmans het DBFMO-contract voor de nieuwe huisvesting van VWS/RIVM en CBG op het Utrecht Science Park. Het PPS-project gaat om de nieuwe flexibele, duurzame en energiezuinige huisvesting van twee kennisinstituten: het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) en het College ter Beoordeling van Geneesmiddelen (CBG). De nieuwbouw wordt bijna 80 meter hoog en telt 18 verdiepingen. Het vloeroppervlak bedraagt circa 70.000 m2, waarvan bijna 17.000 m2 bestemd is voor laboratoria. Verder komen er een fietsenstalling voor circa 850 fietsen, 25 motoren en ruimte voor het parkeren van bedrijfsauto’s in het gebouw (de expeditiehof). Voor de ongeveer 2.200 medewerkers en bezoekers komen er 420 parkeerplaatsen, waarvan 210 bij het gebouw en 210 in de P&R De Uithof.

RIVM en CBG samen

Zowel het RIVM als CBG werken voor de gezondheid van mensen en een gezonde leefomgeving. Het uitwisselen van kennis met nationale en internationale kennispartners en het uitdragen van deze kennis naar de maatschappij is belangrijk. De locatie en het ontwerp van het nieuwe gebouw stimuleren deze kennisuitwisseling. Voor de Universiteit Utrecht versterkt de samenwerking met het RIVM en CBG haar profiel op het gebied van Life Sciences, met name Public Health en Sustainability. Daarnaast geven het RIVM en CBG een impuls aan de verdere ontwikkeling van het Utrecht Science Park De Uithof. De locatie centraal in het land, aan de rand van het Utrecht Science Park De Uithof, draagt bij aan de zichtbaarheid van beide organisaties. Het nieuwe, gebouw staat straks op de locatie van het voormalig Wentgebouw, in de volksmond ook wel de Ponskaart genoemd.

Deel deze pagina: