RO groep Zuid en Hurks verkopen 28 eengezinswoningen aan belegger Stienstra in Lindenkruis Maastricht

Datum: 16.03.2015

De ontwikkelingscombinatie RO groep Zuid en Hurks vastgoedontwikkeling verkoopt 28 stadswoningen, inclusief 28 parkeerplaatsen in een ondergrondse parkeergarage aan belegger Stienstra in de eerste fase van het project Lindenkruis in Maastricht. Hiertoe hebben partijen op 16 maart een overeenkomst getekend.

Het project Lindenkruis is gelegen in het Statenkwartier, midden in de binnenstad van Maastricht. Lindenkruis is een uniek en duurzaam woningbouwplan dat in totaal bestaat uit circa 180 woningen (stadswoningen, herenhuizen en appartementen) én een ondergrondse parkeergarage die ruimte biedt aan 146 parkeerplaatsen. Alle woningen zijn gelegen aan intieme hoven en fraaie pleintjes. Met vijf minuten zijn Vrijthof en Markt bereikbaar. Een deel van de woningen staan op het dek van de ondergrondse parkeergarage.

Achtervangconstructie

De overeenkomst betreft een zogenaamde achtervang constructie. De woningen worden momenteel eerst aangeboden aan de particuliere koopmarkt. Indien de woningen - of een deel daarvan - bij oplevering niet zijn verkocht, zal Stienstra deze verhuren in de vrije sector. 

Rick van Heumen (directeur Hurks vastgoedontwikkeling) en Piet Joosten (directeur RO groep Zuid) “Wij zijn verheugd met deze overeenkomst met Stienstra, waardoor wij in staat zijn met de bouw van de eerste fase te starten. Sterker nog, we waren al gestart met de bouw van de parkeergarage. Het past ook in onze doelstelling met Lindenkruis een bijzonder woon- en verblijfsgebied aan Maastricht toe te willen toevoegen. Door de mix van huur- en koopwoningen ontstaat een levendige en vitale wijk waar plek is voor iedereen. Voor meer informatie verwijzen wij graag naar onze website: www.lindenkruis.nl”.

Hurks bouw is verantwoordelijk voor de realisatie van het project. Oplevering van de woningen is gepland begin 2016. Vorig jaar is al gestart met de bouw van 37 huurwoningen voor woningstichting Maasvallei. Deze woningen worden dit voorjaar opgeleverd. Lindenkruis zal in deelfases tot stand komen. De Gemeente Maastricht (Wijkontwikkelingsmaatschappij Belvédère) is verantwoordelijk voor de aanleg van de openbare ruimte.

Deel deze pagina: