Opening ziekenhuis Bernhoven

Datum: 02.04.2013

Dinsdag 2 april 2013 opent Bernhoven officieel de deuren. Het nieuwe ziekenhuis is eind november door Bouwcombinatie Bernhoven, bestaande uit Kuijpers en Hurks, opgeleverd. De bouw startte op 23 augustus 2010. Het moderne nieuwbouwziekenhuis heeft een vloeroppervlak van 55.000 m² en biedt plaats aan 380 bedden en acht operatiekamers.

Het meest mensgerichte ziekenhuis van Nederland

Bouwcombinatie Bernhoven was, samen met het ontwerpteam, verantwoordelijk voor het ontwerp én de realisatie van het nieuwe ziekenhuis. Bernhoven wil in 2016 het meest mensgerichte ziekenhuis van Nederland zijn. Dat vraagt om een gebouw dat in elk aspect rekening houdt met de behoeften van de gebruikers. Zowel de behoefte van de patiënten aan de beste zorg, als de behoefte van de medewerkers aan een fijne werkomgeving.

Uniek en innovatief

Om het nieuwe ziekenhuis te realiseren zijn 420.000 bakstenen, 1.800.000 kg staal en 980 funderingspalen gebruikt. Daarnaast is er 300 kilometer voedingskabel en 560 kilometer datakabel aangelegd. In totaal werkten Kuijpers en Hurks met 450 medewerkers aan het nieuwe onderkomen van Bernhoven. Het kloppend hart van het ziekenhuis vormt de hot floor, de plek waar vitale afdelingen en ruimtes als intensive care, operatiekamers en behandelkamers samenkomen. Ook is een prominente plaats ingeruimd voor het beddenhuis. Uniek aan dit project is ook dat de bouwcombinatie medeverantwoordelijk is voor de inrichting van het ziekenhuis. De patiëntenkamers in Bernhoven zijn ingericht als luxe hotelkamers. Mooi behang, sfeervolle verlichting en een hoog voorzieningenniveau zorgen voor een mensvriendelijke omgeving.

Specialist in zorgsector

Door de unieke samenwerking tussen Kuijpers, Hurks en het ziekenhuis zelf, konden in alle fasen van de bouw de juiste specialisten bij elkaar worden gebracht. Hierdoor waren vooraf verwachtingen, behoeften en aandachtspunten goed in het vizier. Hurks en Kuijpers hebben samen ruime ervaring in de zorgsector. Zo is de bouwcombinatie op dit moment verantwoordelijk voor de nieuwbouw van ziekenhuis Reinier de Graaf in Delft en werkten zij eerder samen aan de nieuwbouw van het Albert Schweitzer Ziekenhuis in Dordrecht.

Deel deze pagina: