Officiële handeling nieuwbouw Boulevard Zuid

Datum: 11.05.2016

Op 10 mei jl. is op ludieke wijze de officiële handeling van het project Boulevard Zuid in Eindhoven gevierd. De contouren van de nieuwbouw zijn ondertussen goed zichtbaar en de bestaande winkels aan de Heezerweg zijn vernieuwd. Voor de ontwikkel- en bouwcombinatie Hurks-Van Schijndel, Stichting Woonbedrijf SWS.Hhvl alle reden om samen met betrokkenen en direct omwonenden op feestelijke wijze daar bij stil te staan.

Met het metselen van de eerste bakstenen muur maakten Ingrid de Boer (algemeen directeur Woonbedrijf), Yasin Torunoglu (wethouder gemeente Eindhoven), Rob van Aken (planvormer), Erik Leijten (directeur Hurks vastgoedontwikkeling) en Geert Schuurmans (directeur projectontwikkeling Van Schijndel Bouwgroep) samen met buurtbewoners Achil Janssen en Albert Pieters een begin met de voltooiing van de winkelpassage. Na afloop brachten alle betrokkenen en direct omwonenden een toost uit.

Programma

Het volledige project omvat een revitalisering van de bestaande winkels en 45 woningen aan de Heezerweg. Daarnaast breidt het totale winkeloppervlak uit tot ongeveer 6.500 m². De bestaande woningen van Woonbedrijf zijn inmiddels gesloopt. Daar komen 64 woonappartementen voor terug, die Woonbedrijf gaat verhuren. Het tussenliggende parkeerterrein is bestemd voor het winkelende publiek en bewoners. Mills Architecten in Mierlo tekende voor het project.

Volwaardig en compleet wijkwinkelcentrum

Al sinds 1998 is het opwaarderen van het voorzieningenniveau binnen het Stadsdeel Stratum een terugkerend thema. De wijk moest er lang op wachten, maar na veel scepsis en jarenlange onderhandelingen is de voltooiing van Boulevard Zuid in zicht. Eindelijk krijgt Stratum het volwaardige en complete wijkwinkelcentrum met appartementen waar het recht op heeft. Bewoners uit de wijk die willen verhuizen naar een gelijkvloerse woning, kunnen in hun vertrouwde omgeving blijven wonen. Circa 85% van het winkeloppervlak is ondertussen verhuurd. Met diverse potentiele huurders worden momenteel gesprekken gevoerd. In de nieuwbouw komen vestigingen van supermarktketens Albert Heijn en Lidl. Ook opticienketen Pearl heeft recent nog een huurcontract afgesloten. Op dit moment zijn nog een paar units beschikbaar. Voor meer informatie over Boulevard Zuid: www.boulevardzuideindhoven.nl. De nieuwbouwappartementen hebben een huurprijs van € 587,00 tot € 629,00 exclusief servicekosten. Deze woningen worden van 1 t/m 15 juni 2016 aangeboden via de site woonbedrijf.com. Geïnteresseerden kunnen er dan op reageren. Meer informatie over de appartementen: woonbedrijf.com/woning-zoeken/nieuwbouwplannen.

Start uitvoering: medio 2015. Geplande oplevering begin 2017.

Deel deze pagina: