Nieuwbouw van ‘De weg naar Kralingen’ gegund aan Hurks

Datum: 24.02.2016

In opdracht van woningcorporatie Woonstad Rotterdam gaat Hurks fase 2B van project Jaffa in Rotterdam realiseren. Deze nieuwbouw maakt onderdeel uit van het project ‘De weg naar Kralingen’ en omvat 62 eengezinswoningen en parkeerplaatsen. ‘De weg naar Kralingen’ combineert de oude glorie van de historische wijk Kralingen met nieuwbouw en ligt nabij winkels en het groen van de Kralingse Plas.

Bij het project ‘De weg naar Kralingen’ maakt bestaande bebouwing plaats voor een aangepast stratenpatroon en nieuwe woningen. De nieuwbouw Jaffa fase 2b omvat diverse woningtypes. Deze laatste fase van dit project bestaat uit 38 stadswoningen en 8 herenhuizen met tuin, 16 zogenaamde dekwoningen met een terras, 12 parkeerplekken op het maaiveld en 50 gebouwde parkeerplaatsen. De engineering van project Jaffa start medio mei, waarna de uitvoering van de eerste 2 blokken – in totaal 50 woningen – in september begint. Het laatste blok van 12 woningen volgt aansluitend. De woningen gaan op 10 maart a.s. in de verkoop en zullen vanwege de grote belangstelling op basis van loting worden verdeeld.

 

Da Vinci Huis

Bij het ontwerp van de woningen is rekening gehouden met de gevarieerde stijl van oud Kralingen en het historische karakter van fase 1 en 2a. Zo variëren de woningen in kleur, vorm en hoogte. Daarnaast wordt voor het gevelbeeld gebruik gemaakt van oorspronkelijke bouwmaterialen en traditioneel kleurgebruik in de sfeer van oud Kralingen.  De constructie van de woningen is modulair opgezet en sluit daarom naadloos aan bij de Da Vinci Huis woningen die Hurks als conceptwoning op de markt brengt. De rustige gelegen woonstraten krijgen onder meer brede speelstoepen en bomen. Voor meer informatie kijk op www.dewegnaarkralingen.nl.

Ontwerp in de sfeer van oud Kralingen

Deel deze pagina: