Nieuwbouw TU Delft gegund aan Hurks en Kuijpers

Datum: 24.05.2013 

Bouwcombinatie Hurks-Kuijpers vof, bestaande uit Hurks bouw en Kuijpers Centrale Projecten, heeft officieel opdracht gekregen voor de nieuwbouw van de faculteit Technische Natuurwetenschappen van de TU Delft. De opdracht heeft een waarde van ongeveer 54 miljoen euro. Kuijpers werkt voor de technische installaties samen met ULC.

Binnenkort start de ontwerpparticipatie waarbij samen met het ontwerpteam het definitief ontwerp besteksgereed wordt gemaakt. Hurks en Kuijpers zetten daarbij hun kennis en kunde in met betrekking tot bouwmethodiek, planning, bouwkosten en detaillering. Het nieuwe gebouw krijgt een bruto vloeroppervlak van circa 30.000 m2 en bestaat straks uit vier bouwlagen. Langjarig beheer en onderhoud, met een opdrachtwaarde van ongeveer 36 miljoen euro, is een optioneel onderdeel van de opdrachtverlening.

Vooraanstaand onderzoek

De faculteit Technische Natuurwetenschappen is nu nog gevestigd in diverse gebouwen, verspreid over de Delftse campus. De afdelingen BioTechnologie, BioNanoscience en Chemical Engineering nemen vanaf 2015 intrek in één modern gebouw, dat voldoet aan de strenge eisen voor geavanceerd en vooraanstaand onderzoek. Hiervoor zijn, naast kantoren, vergaderruimtes, onderwijsruimtes, veel laboratoria in het gebouw aanwezig. Specifieke aandachtspunten bij de uitwerking van het ontwerp van deze laboratoria zijn trillingenbeperking, temperatuurstabiliteit en ventilatiehoeveelheden.

BIM op hoogste niveau

De nieuwbouw van de faculteit Technische Natuurwetenschappen wordt op een hoog ambitieniveau van BIM (Building Information Modelling) uitgewerkt. BIM is een digitaal 3D-gebouwmodel, waarin alle gegevens ten behoeve van het ontwerp-, bouw- en beheerproces zijn geïntegreerd. Het aantal m2, hoogwaardige BIM-technieken en het feit dat ook onderhoud en beheer in BIM zijn verwerkt, maken de nieuwbouw van TU Delft in Nederland op dit gebied uniek.

Ervaring in onderwijs

Hurks en Kuijpers hebben samen ruime ervaring op het gebied van ontwerpparticipatie, bouw en onderhoud van onderwijsgebouwen. Zo hebben we onlangs de faculteit Bètawetenschappen van de Universiteit Utrecht opgeleverd. Beide partijen zijn dan ook verheugd deze expertise, samen met ULC, in te kunnen zetten voor de TU Delft. 

Bron artist impressions: Ector Hoogstad Architecten, Rotterdam

Deel deze pagina: