Koningin Máxima opent FrieslandCampina Innovation Centre

Datum: 16.10.2013

Vandaag opent Hare Majesteit Koningin Máxima het FrieslandCampina Innovation Centre op de Campus van Wageningen Universiteit & Research Centre in Wageningen en zal het gebouw officieel in gebruik worden genomen. 12 Juli 2013 leverde Hurks het gebouw op aan de huurder en nieuwe eigenaar WP Carey.

Hurks ontwikkelde én realiseerde het FrieslandCampina Innovation Centre. Hiermee brengt FrieslandCampina het overgrote deel van haar onderzoeks- en ontwikkelingsactiviteiten in Nederland samen onder één dak. Zij kan daarmee nog beter inspelen op de groeiende vraag in de wereldmarkt naar gezonde, duurzaam geproduceerde voeding. Het gebouw stimuleert samenwerking, kennis deling en inspiratie.

Het Innovation Centre is gevestigd op de campus van het Wageningen University & Research Centre en biedt ruimte aan 450 werkplekken waarvan 350 voor onderzoek en ontwikkeling. De medewerkers krijgen onder meer de beschikking over circa 18.000 vierkante meter met laboratoria, testruimtes en een proeffabriek. Het centrum biedt ook onderdak aan een Experience Centre waar bezoekers en medewerkers kennis kunnen maken met de producten van FrieslandCampina.

Deel deze pagina: