Ketelhuis Ceres genomineerd voor architectuurprijs BNA Gebouw van het Jaar 2013

Datum: 05.04.2013

De Zuid-Nederlandse voorronde van de architectuurprijs BNA 'Gebouw van het Jaar 2013' leverde vijf nominaties op. Een vakjury onder leiding van Aart Oxenaar (Academie van Bouwkunst Amsterdam) selecteerde ze uit 70 inzendingen. Genomineerd zijn (in alfabetische volgorde):

  • Fontys Sporthogeschool in Eindhoven van Mecanoo architecten
  • Ketelhuis Ceres in Eindhoven van diederendirrix architecten 
  • Proyecto Roble in Berkel-Enschot van Équipe voor architectuur en urbanisme
  • Suytkade in Helmond van Bedaux de Brouwer Architecten
  • Woonhuis L in Oosterhout van Grosfeld van der Velde architecten

Eervolle vermelding voor Metaforum TU Eindhoven

Daarnaast kende de jury een eervolle vermelding toe aan het project Metaforum TU Eindhoven dat door Hurks bouw in Eindhoven op 1 december 2012 is opgeleverd (van Ector Hoogstad Architecten). De jury bestaat naast Aart Oxenaar uit Hanneke Rinkel (Sacon), Willemien van Duijn (buro3 architecten), Daan Josee (Architectenbureau Kristinsson) en Miranda Nieboer (Hogeschool Windesheim / Artez).

Prijsuitreiking op 16 mei

De jury kiest uit de nominaties een regionale winnaar. Deze wordt op donderdag 25 april 2013 bekendgemaakt in de Verkadefabriek in 's-Hertogenbosch. De genomineerde projecten en de nominaties uit twee andere regio's dingen mee naar de landelijke hoofdprijs BNA Gebouw van het Jaar 2013. Die prijsuitreiking vindt plaats op 16 mei. Ook maken zij kans op de publieksprijs, waarop vanaf 2 april gestemd kan worden.

Alle ingezonden projecten zijn te zien op www.bnagebouwvanhetjaar.nl

Deel deze pagina: