Hurks zet de poorten open tijdens 11e Dag van de Bouw

Datum: 01.06.2016

Op zaterdag 4 juni a.s. vindt de 11e editie plaats van de Dag van de Bouw. Voor bouw- en vastgoedondernemingen een mooi moment hun onder handen werken aan het publiek te presenteren. Hurks doet dit jaar mee met twee projecten: Zijdebalen in Utrecht en @Home Amstelkwartier in Amsterdam. Kom vooral een kijkje nemen. De poorten staan van 10.00 tot 16.00 uur voor iedereen uur wijd open!

Bouwcombinatie Hurks-Van Wijnen presenteert dit weekend project Zijdebalen aan het publiek. Behalve een wandeling over de bouw, kunnen bezoekers een kleine presentatie verwachten van hoe Zijdebalen er uit gaat zien. Daarnaast krijgt het publiek een beeld van wat Zijdebalen ooit was, inclusief een bezoek aan de oude Lubro-bakkerij en een impressie van archeologisch opgravingen ter voorbereiding van fase II. Ook kinderen worden niet vergeten. Voor de kleintjes, maar ook voor wat oudere kinderen is er genoeg te doen! En ze steken meteen nog iets op over de bouw. Een leuk uitje dus voor het hele gezin! 

Historische binnenstad

De nieuwe woonwijk Zijdebalen aan de oevers van de Vecht verrijst op een zogenaamde ‘inbreidingslocatie’ aan de rand van de historische binnenstad. Het totale plan bestaat uit vier woonblokken met in totaal circa 500 woningen. De bouw van de eerste fase is momenteel in volle gang. Deze omvat twee woonblokken met 12 luxe herenhuizen, 46 koopappartementen en 177 vrije sector huurappartementen. 

Van 10.00 tot 16.00 uur staat voor iedereen de poort wijd open!

Allereerste energieneutrale woontoren

In Amsterdam kan het publiek op bezoek bij @HomeAmstelkwartier. Aan de Spaklerweg aan de Amstel worden zij begroet met een kopje verse koffie of muntthee en kan het publiek een presentatie van bouw van de allereerste energieneutrale, 73 meter hoge woontoren bekijken. De impressies van de woontoren zijn samen met de later op het gebouw aan te brengen PV panelen in de ontvangstruimte te bezichtigen. Aansluitend kunnen bezoekers onder begeleiding een wandeling door het gebouw maken en onder meer de bijzondere prefab sandwichelementen van Hurks bezichtigen.

Felbegeerd middensegment

In @Home Amstelkwartier komen 160 huurappartementen van 50 tot 75 mmet een eigen berging in de onderbouw. Het grootste deel van de woningen bevindt zich in het felbegeerde middensegment van Amsterdam. Verder komen er 52 parkeerplaatsen, een fietsenstalling voor circa 250 fietsen en 500 m2 commerciële ruimtes.  @Home Amstelkwartier heeft een energieprestatie-coëfficiënt (EPC) van nul. Dit wordt onder meer bereikt door de toepassing van circa 2.500 m2 PV-panelen. Om elektriciteit op te wekken voor de woningen zijn zowel op het dak als tegen een deel van de gevels zonnepanelen in het ontwerp geïntegreerd.

 

Deel deze pagina: