Hurks wint Benelux BIM Award met London City Island

Datum: 29.06.2016

Hurks Prefabbeton en Delphi engineering hebben wederom de Construsoft BIM Award gewonnen. Ditmaal met het project London City Island (LCI) in de categorie commerciële projecten. London City Island is een van de vier Londense gebiedsontwikkelingen die Hurks momenteel in opdracht van de Ballymore Group realiseert.

Het project omvat in totaal tien appartementengebouwen tot 27 verdiepingen met meer dan 1.700 woningen opgetrokken uit prefab beton sandwich elementen. LCI viel in de prijzen vanwege de complexe detaillering van de sandwichgevel-elementen. Deze bestaan uit een dragende binnenwand, onder meer gecombineerd met een gevelblad met beglaasde kozijnen en installaties, inclusief metselwerk, balkon en ventilatie. 

Afwijkende hoeken

Alle onderdelen van de betonelementen worden gemodelleerd met Tekla, inclusief metselwerk, wapening, geveldragers, balkonsteunen, ventilatie en spouwankers. Omdat de woongebouwen van LCI stuk voor stuk afwijkende hoeken hebben, was het repetitiegehalte laag.

 

Vrachtwagens en boot

Hurks prefabbeton produceert de gevelelementen in de fabriek in Veldhoven, waar ook de puien in de elementen worden gemonteerd. Eenmaal gereed worden de elementen met vrachtwagens en de boot naar Londen vervoerd.

Meeste stemmen

De Construsoft BIM Awards, zoals de prijs officieel heet, is in het leven geroepen om bijzondere en uitdagende projecten onder de aandacht te brengen.  Uit waardering voor het werk van de Tekla Structures-gebruikers, wordt met de Construsoft BIM Awards een podium geboden om mooie en bijzondere projectverhalen te delen met een groot publiek. Tekla-gebruikers konden in verschillende categorieën één of meerdere projecten inzenden, waarop het publiek vervolgens kon stemmen. Per categorie wint het project met de meeste stemmen.

LCI viel in de prijzen vanwege de complexe detaillering

Deel deze pagina: