Hurks timmert aan de weg in Amsterdam-Noord

Datum: 11.08.2015

In opdracht van projectontwikkelaar ODB realiseert Bouwcombinatie Van der Leij-Hurks bouw Almere 49 hofwoningen in De Bongerd. Een wijk in moderne tuindorpstijl in Amsterdam-Noord. Parallel aan deze duurzame Da Vinci Huis woningen realiseert de bouwcombinatie een supermarkt met daarboven 42 traditioneel gebouwde appartementen. Even verderop gaat Hurks aan de slag in het gebied Buiksloterham op de Kop Grasweg. Het borrelt en bruist aan de noordzijde van het IJ.

De 49 hofwoningen in De Bongerd waren in een mum van tijd uitverkocht. De Amsterdamse woningstichting Eigen Haard heeft de 42 appartementen boven de supermarkt gekocht en neemt straks de verhuur voor zijn rekening. De winkel wordt afgenomen door een supermarktketen. Deze kleine 100 woningen vormen de opmaat naar een reeks die Hurks in opdracht van ODB  in de bouwcombinatie gaat bouwen. Tot 2020 zullen in De Bongerd tussen de 1.200 en 1.300 woningen worden gebouwd. Een deel daarvan is ondertussen door BAM gerealiseerd. Het moderne tuindorp ligt in het westelijk deel van Amsterdam-Noord in de bocht van het Zijkanaal I.

Kop Grasweg

Een andere veelbelovend gebied dat vrijkomt voor woningbouw is de locatie Kop Grasweg in Amsterdam Noord. Amvest, Hurks en de Alliantie bereikten overeenstemming over de onderlinge samenwerking, de aankoop en de ontwikkeling en realisatie van locatie Kop Grasweg in Amsterdam-Noord. In totaal omvat het plan circa 350 koop- en huurappartementen en circa 3.800 m2 commerciële ruimten. De locatie, die deel uitmaakt van het gebied De Buiksloterham, ligt direct aan het IJ. De ligging maakt het gebied aantrekkelijk door het uitzicht over het IJ, de nabijheid van de historische binnenstad en het Centraal Station van Amsterdam. Al met al ontwikkelingen waarmee Hurks steeds vastere voet boven de rivieren krijgt. Na een lange aanloop gaat de bal definitief rollen.

Distelweg

Aan de andere zijde van de Kop Grasweg, aan de Distelweg, wordt door de Alliantie op een voormalig fabrieksterrein eveneens woningbouw gerealiseerd. Hurks heeft daarbij opdracht gekregen voor de eerste twee blokken van  47 huurappartementen en 37 koopappartementen. De start bouw: oktober 2015.

 

Het borrelt en bruist aan de noordzijde van het IJ

Deel deze pagina: