Hurks start met pre-sale van 74 koopappartementen in Kanaleneiland

 

Datum: 22.07.2016

Op zaterdag 23 juli a.s. start in restaurant KANTIEN aan de Ravellaan 96 in Utrecht de pre-sale van 74 koopappartementen in Kanaleneiland Noord Noord (KENN). De appartementen maken deel uit van een bestaand appartementengebouw dat grootschalig wordt gerenoveerd. Bijzonder is dat de koper kan kiezen uit drie koopvormen: casco-oplevering, een woning met een basispakket of een upgrade-pakket. De prijzen beginnen bij 88.000 tot 163.250 euro v.o.n.

De pre-sale in restaurant KANTIEN start om 11.00 uur en duurt tot 13.00. Geïnteresseerden kunnen bij deze gelegenheid meer informatie krijgen over de diverse (koop)mogelijkheden en een verkoopbrochure inclusief prijslijst meenemen. De intensieve renovatie en transformatie van het appartementengebouw betreft zowel de buitenzijde van het gebouw als het interieur van de appartementen.

Grote keuzevrijheid

Kopers van een KENN-woning hebben een grote keuzevrijheid bij de vaststelling van de indeling en het afwerkingsniveau. De keuken en badkamer van de appartementen krijgen in principe een nieuwe positie, maar geïnteresseerden kunnen de appartementen ook casco kopen. In dat geval is er weinig aan het interieur gedaan en kan de eigenaar zelf aan de slag. Daarnaast kunnen kopers kiezen voor een basis- of een upgradepakket. In dat geval zijn de keuken en badkamer afgewerkt en voldoen alle wanden en kozijnen weer aan hedendaagse woonwensen.

Verlevendigd straatbeeld

De voormalige bergingen in de plint van het complex worden getransformeerd tot mooie driekamer appartementen, voorzien van een privé voor- en achtertuin. Door appartementen op de begane grond te creëren, verlevendigt het straatbeeld op maaiveldniveau. De voormalige bergingen die zich onderin de woongebouwen bevonden, worden verplaatst naar de buitenruimte. Een idee dat bij het onderhoud van de huurwoningen aan de Pearsonlaan en de Spaaklaan al is gerealiseerd.

Gedifferentieerde woonwijk

Eind 2014 gingen Hurks en woningcorporatie Mitros de samenwerking aan met als doel acht woongebouwen op Kanaleneiland Noord Noord gezamenlijk aan te pakken. De doelstelling: het creëren van een meer gedifferentieerde woonwijk met een combinatie van sociale huur met vrije sector huur en koop. Een vernieuwingsplan dat in totaal circa 450 woningen omvat.

Groenere woonomgeving

Eind 2015 leverde Hurks in Utrecht het groot onderhoud van de eerste twee woonblokken van Kanaleneiland Noord Noord op. Afgelopen juli is het groot onderhoud van het derde blok opgeleverd. Nu starten de werkzaamheden aan het eerste blok (blok 6) dat getransformeerd wordt tot koopappartementen. De gemeente Utrecht pakt aansluitend het openbaar gebied aan en zorgt voor betere parkeeroplossingen en een groenere woonomgeving.

 

Kopers hebben grote keuzevrijheid in indeling en afwerkingsniveau

Deel deze pagina: