Hurks realiseert oplevering en verkoop van FrieslandCampina Innovation Centre

Datum: 12.07.2013

Hurks heeft vandaag de oplevering en verkoop van het FrieslandCampina Innovation Centre op de Campus van Wageningen Universiteit & Research Centre gerealiseerd. Het bouwproces is op 13 december 2011 gestart. Hurks ontwikkelde en realiseerde het FrieslandCampina Innovation Centre en verkocht het vandaag aan de Amerikaanse beursgenoteerde investeringsmaatschappij W.P. Carey. Eén van de grootste vastgoedtransacties van dit moment die begeleid is door 3Stone.

Anticiperen op de 'next life' 

Hurks en Royal FrieslandCampina investeerden gezamenlijk 70 miljoen euro in het complex. Geert Hurks, voorzitter Raad van Bestuur Hurks groep: “Als financieel krachtig familiebedrijf heeft Hurks het casco gebouw van het FrieslandCampina Innovation Centre gefinancierd waarbij anticiperen op de ‘next life’ van een gebouw een financieel basiscriterium is. De hoge mate van flexibiliteit en herbruikbaarheid van het gebouw is daarbij een essentiële doelstelling en fundament voor een lange functionele levensduur. Hurks benadert projecten op een integraal duurzame wijze waarbij energiebesparing, verantwoord materiaalgebruik en toekomstbestendigheid centraal staan. Door intensieve samenwerking vanuit de gehele Hurks-keten voegen wij waarde toe.”

Openheid en ondernemerschap

Een balans vinden in basisvoorzieningen enerzijds en specifieke R&D- eigenschappen anderzijds, vraagt openheid en vertrouwen tussen Hurks en FrieslandCampina. Rick van Heumen, directeur Hurks vastgoedontwikkeling: “We zijn letterlijk in de huid gekropen van FrieslandCampina. Om te kunnen ontwikkelen, moet je doorvoelen hoe een gebouw bij kan dragen aan de ambitie van FrieslandCampina om één van de meest professionele innovatieve zuivelondernemingen te zijn. Door de  combinatie van het gezamenlijke  ondernemerschap en de goede samenwerking  tussen  FrieslandCampina en Hurks is het FrieslandCampina Innovation Centre een feit.”

Breeam-certificering “Very Good”

Het nieuwe FrieslandCampina Innovation Centre is voorzien van duurzame innovatie energieconcepten, die passen bij de ambitie van FrieslandCampina  om in 2020 het gebruik van energie, water en afval met twintig procent te reduceren en honderd procent duurzame energie te gebruiken. Zo worden er onder andere warmte-koudeopslag, photovoltaische cellen en een duurzaam klimaatsysteem toegepast.  Ook zal duurzame energie, opgewekt met biogas evenals groene elektriciteit van aangesloten melkveehouderijbedrijven via een certificatensysteem toegepast gaan worden. Gestreefd wordt om een Breeam-certificering prestatieniveau “Very Good” te verkrijgen. Breeam-certificering is het belangrijkste en meest toegepaste duurzaamheidskeurmerk voor gebouwen ter wereld.

Het gebouw wordt medio oktober 2013 officieel geopend.

lees meer

Deel deze pagina: