Hurks ontwikkelt en realiseert woningen op gronden Augustinianum

Datum: 08.05.2014

Hurks vastgoedontwikkeling heeft overeenstemming bereikt met Stichting Carmelcollege over de aankoop van grond van de huidige Scholengemeenschap Augustinianum in Eindhoven, voor de realisatie van woningen. De grondverkoop past binnen de plannen van Stichting Carmelcollege om een nieuw schoolgebouw te realiseren op het bestaande schoolterrein aan de Geldropseweg.

Onlangs tekende gemeente Eindhoven en Stichting Carmelcollege de overeenkomst die het startschot moet geven voor de nieuwbouwvoorbereiding van het nieuwe schoolgebouw voor het Augustinianum. Deze wordt gerealiseerd op de huidige locatie van de sportvelden van de school, op het bestaande schoolterrein.Na voltooiing van de nieuwe school, verhuist de school en schuift dus enkele tientallen meters op aan de Geldropseweg.

Op de plek van het huidige schoolgebouw, zal Hurks in de nieuwe woonbuurt ca. 60-75 grondgebonden woningen met privé tuinen realiseren in een mooie groene parkachtige setting. Daaronder hebben Hurks en Stichting Carmelcollege vandaag hun handtekening gezet.

Gemeente Eindhoven heeft haar medewerking toegezegd voor realisatie van de plannen. De aankoop van de gronden en herontwikkeling tot een woonmilieu past binnen de strategie en ambities van Hurks om de stad Eindhoven op cruciale locaties, op korte afstand van het centrum verder invulling te geven door kwalitatieve woonmilieus. Passend bij de doelgroepen vanuit de brainport ambities van de stad.

Door de ligging tegen het Witte Dorp en de Rochusbuurt, en op loop –en fietsafstand van de stadskern biedt de toekomstige woonlocatie veel kansen voor een fraai en gewild stukje wonen nabij Eindhoven-centrum.

De woningen die worden gebouwd na realisatie van de school, staan gepland vanaf 2017.

Deel deze pagina: