Hurks neemt deel aan Dag van de Bouw 

Datum: 17.04.2014

Op zaterdag 24 mei aanstaande geven we een kijkje achter de schermen bij een drietal projecten in uitvoering tijdens de Dag van de Bouw. Deze landelijke open dag organiseren we samen met onze opdrachtgevers op initiatief van Bouwend Nederland. Onze projectteams ontvangen u graag tussen 10.00 en 16.00 uur. Meer informatie via dagvandebouw.nl. Hieronder een korte toelichting op de drie projecten die meedoen.

Openbaar Vervoer Terminal, Breda

De stationsomgeving in Breda ondergaat een complete metamorfose. Hier realiseert Hurks samen met Ballast Nedam de Openbaar Vervoer Terminal (OVT). Veel méér dan een station. Het wordt een modern complex waar reizen, wonen, werken en winkelen samenkomen in één gebouw. De OVT is berekend op 57.000 trein- en 38.000 busreizigers per dag. Daarnaast bouwen we ruim 20.000  kantoorruimte, 9.000  winkelruimte, 150 appartementen, vier horecagelegenheden, 4.200 stallingsplaatsen voor fietsen en een parkeerdek voor 720 auto’s. De noord- en zuidkant worden met elkaar verbonden door een 36 meter lange en ondergrondse voetgangerstunnel.

Locatie: Stationslaan 1, Breda.
Parkeren op terrein bouwcombinatie en op reizigersparkeerplaatsen.

Reinier de Graaf Gasthuis, Delft

In Delft werkt Hurks samen met Kuijpers aan de uitbreiding van het ziekenhuis (ca. 57.000 ), bestaande uit zes bouwdelen in de vorm van een esculaap. De omringende ziekenhuisdelen blijven in bedrijf. Door de inzet van vier bouwstromen tegelijkertijd, konden we de bovenbouw in slechts vijf maanden tijd optrekken. Het ziekenhuis krijgt een warmte-koudeopslag (WKO) en afvalwater wordt via een Pharma- filter hergebruikt. Verder bouwen we een watermistinstallatie die bij

een calamiteit kleine druppeltjes water onder hoge druk de ruimte in spuit, met als resultaat minder waterschade vergeleken met een traditionele sprinklerinstallatie.

Locatie: Reinier de Graafweg 3-11, Delft.
Parkeerterrein van het ziekenhuis is voor deze dag opengesteld.


Centrumplan, Waddinxveen

Bouwcombinatie Hurks Slokker vof werkt in opdracht van a.s.r.
vastgoed ontwikkeling hard aan het nieuwe stadscentrum van
Waddinxveen (ca. 19.000 m²). Met winkels, woningen, appartementen,
pleintjes, straatjes, groen en een parkeergarage. Waar mensen
kunnen wonen, werken, winkelen of gewoon gezellig vertoeven.
Een flinke operatie waarbij onlangs maar liefst 3.000 heipalen de
grond in werden geslagen.

Locatie: stadscentrum Waddinxveen.
Op de bouwplaats zijn voldoende gratis parkeerplaatsen.

Deel deze pagina: