Hurks levert laatste woning Groeseind op

Datum: 13.07.2015

Vandaag levert Hurks in de vernieuwde Tilburgse woonwijk ‘Groeseind’ de laatste woning op. Daarmee komt een einde aan een grootschalig herstructureringsproject dat Hurks in samenwerking met de woningcorporaties Tiwos en Wonen Breburg, Janssen de Jong, alsmede de gemeente Tilburg oppakte. Groeseind transformeerde van een buurt met verouderde sociale woningbouw in een gewilde woonwijk met een mix aan koop- en huurwoningen.

Woningcorporatie Tiwos heeft met Hurks 50% van de woonwijk ontwikkeld en gebouwd. Dit resulteerde in een mix van huur- en koopwoningen. Marij Ummels, ontwikkelingsmanager Hurks vastgoedontwikkeling: “Eind 2008 startte de ontwikkeling en bouw van 177 woningen waarvan 88 koop. Wij zijn trots op onze bijdrage aan het grootste herstructureringsproject in de Tilburgse geschiedenis. Een mijlpaal om vandaag de laatste woning op te leveren”.

Hoog ambitieniveau

Al tijdens de ontwikkeling en bouw bleek Groeseind populair. Ondanks dat de crisis destijds op zijn hoogtepunt was, sprak Groeseind een brede doelgroep aan. De huizen, uitgevoerd in feloranje baksteen, zijn ruim en van een hoog ambitieniveau voor sociale woningbouwbegrippen. Projectmanager Jeroen Band van woningcorporatie Tiwos: “Door de toevoeging van extra groen en ruimte voor spelen, hebben we met recht het oude Sint Pietersplein om kunnen dopen in het Sint Pieterspark, het groene hart van deze schitterende nieuwe woonwijk.”

Hechte buurt met gevarieerde bevolkingsopbouw

De aanstaande bewoners kregen zeggenschap in de opzet van de wijk. Ook werden voor het eerst de sociale media ingezet, waardoor nieuws over de woonwijk zich via de website en Facebook snel verspreidde. Bouwborden werden uitgerust met een QR-code. Op die manier konden passanten met hun mobiele telefoon zien hoe Groeseind er op die locatie uit zou gaan zien. De woonwijk ontwikkelde zich ondertussen tot een hechte buurt met een gevarieerde bevolkingsopbouw. "Door de gezamenlijke inzet van bewoners, ondernemers, woningcorporaties, maatschappelijke organisaties, ontwikkelaars, bouwbedrijven en de gemeente is Groeseind echt een geweldige wijk geworden", aldus wethouder Berend de Vries van Wonen: "Dicht bij het centrum, groen, duurzaam en met alle voorzieningen binnen handbereik. Een nieuwe parel in onze Oude Stad. Ik nodig iedereen dan ook van harte uit om eens een kijkje te gaan nemen." 

Meer informatie over Groeseind.

Deel deze pagina: