Hurks levert 12 Da Vinci Huis woningen op in Blaricum

Datum: 05.08.2015

Twaalf Da Vinci Huis woningen opgeleverd, zes opleverpunten geconstateerd. Geen slechte score voor de  voorname en duurzame herenhuizen van Het Waarschap gebouwd volgens het ‘standaard unieke’ Da Vinci Huis woonconcept van Hurks. Ze staan in Blaricum en zijn onderdeel van project De Landerijen nabij het Gooimeer in de wijk Blaricummermeent.

De 12 woningen van Het Waarschap – die allemaal zijn verkocht – werden uitgevoerd in twee blokken in lichtgrijze en donkergrijze steen. Edith Brinkman, ontwikkelingsmanager Da Vinci Huis: “Da Vinci Huis is dé nieuwe methode om maatwerk woningen te ontwikkelen en realiseren, gebruikmakend van beproefde en bewezen bouwoplossingen, processen en technologieën. Dit zorgt voor optimale keuzevrijheid en een degelijk en gevarieerd eindresultaat.” Bob Nikkessen, directeur-eigenaar van Nikkessen Projecten: “We kozen voor het Da Vinci Huis woonconcept vanwege de bouwsnelheid wat een gunstig effect heeft op de kosten. Daarnaast zijn de mogelijkheden in ontwerpvariaties en kopersopties, zoals een uitbouw, een garage, een dakkapel of een dakraam uitgebreid. Bovendien zie je van elke aanpassing meteen wat dit betekent voor de prijs. Op die manier behoud je een goed zicht op de kosten en voorkom je verrassingen.”

Ontwikkeling en realisatie

Het eerste contact over Het Waarschap dateert van voorjaar 2014. Hurks heeft vanaf het voorlopig ontwerp bijgedragen aan het ontwerpproces. Het Da Vinci Huis woonconcept diende daarbij als basis voor het definitieve ontwerp. BOS architecten uit Blaricum creëerde een architectuurbeeld in de stijl van de grote boerderijen en schuren waar Blaricum bekend om is. Met hun moderne materialen en kleuren in licht- en donkergrijs en een overstek van 1.20 m op de verdiepingsvloer, gaat het om 12 ruime en bijzondere woningen. Hedendaags is ook het duurzame karakter van de woningen. Deze worden straks verwarmd en gekoeld volgens het warmte- koudeopslagprincipe (WKO).

Planning

Het heiwerk begon op 16 december vorig jaar. Vanaf dat moment verliepen de werkzaamheden voorspoedig en conform planning. Zoals de bedoeling was werden de woningen nog voor de bouwvakvakantie instapklaar aan de kopers opgeleverd. In principe kunnen de bewoners er onmiddellijk intrekken.

Deel deze pagina: