Hurks krijgt opdracht voor Cityplot Buiksloterham&Co

Onlangs zetten woningcorporatie De Alliantie en Hurks hun handtekening onder het contract voor de opdracht Cityplot Buiksloterham&Co in Amsterdam. Dit project omvat de realisatie van 47 huurwoningen met algemene ruimten, 37 koopappartementen met algemene ruimten, bedrijfsonroerend goed en een multifunctionele bouwkeet.

Cityplot Buiksloterham&Co is een masterplan van De Alliantie, STUDIONINEDOTS en DELVA Landscape Architects op de terreinen van NedCoat en Air Products in het havengebied Buiksloterham. Na de nodige aanpassingen in het ontwerp die in bouwteamverband tot stand kwamen en de daarbij behorende calculaties ligt er nu een ondertekend contract tussen de Alliantie en Hurks. Buiksloterham&Co ligt in het voormalig industriegebied aan de noordelijke IJ-oever, tussen Eye en het NDSM-terrein in Amsterdam. Aan een zijde grenst de locatie aan het Tolhuiskanaal dat uitkomt op het IJ. Aan de andere kant ligt de Distelweg.

Nieuw land

De monofunctionele industriezone transformeert naar een nieuw stuk stad waar de komende jaren circa 550 woningen en minimaal 4000 m2 werkunits en horeca zullen worden gerealiseerd. De vermoedelijke startdatum van het heiwerk is 2 november 2015, te beginnen met de 47 huur-appartementen. De bouw van de 37 koopappartementen volgt medio januari 2016.

 

Deel deze pagina: