Hurks en de Alliantie tekenen voor tweede fase Buiksloterham&Co

Datum: 02.02.2016

In navolging van een eerdere opdracht voor Cityplot Buiksloterham&Co van woningcorporatie de Alliantie, tekenden Hurks en de Alliantie ook voor fase 2 van dit Amsterdamse project. Het gaat om de realisatie van in totaal 125 appartementen met algemene ruimtes verdeeld over 3 bouwblokken.

De appartementen met algemene ruimtes van fase 2 zijn onderdeel van de in totaal 10.000 m2 te realiseren aan woonruimte. De aanneemsom bedraagt ca. 11.000.000,- euro. De bouw start naar verwacht 2e kwartaal 2016. Fase 1 van Cityplot Buiksloterham&Co gaat om 84 appartementen met algemene ruimten. De bouw van deze fase start in maart. Hurks kreeg fase 1 gegund na een aanbesteding. Hierna is ook fase 2 op basis van de aanbestedingsgegevens verder ontwikkeld en uitgewerkt. Cityplot Buiksloterham&Co is een project in een aantrekkelijk, nieuw te ontwikkelen gebied aan de noordelijke IJ-oever. Woningen in toekomstige wijken als De Bongerd, Kadoelen en Kop Grasweg in dit gebied; ontwikkelingen waar Hurks eveneens bij betrokken is, vinden gretig aftrek.

Masterplan

Buiksloterham&Co ligt in een voormalig havengebied tussen het filmmuseum EYE en het NDSM-terrein in Amsterdam. Het gaat om een masterplan van de Alliantie, Studioninedots en DELVA Landscape Architects. Partijen die dit achtergebleven havengebied willen transformeren naar een bruisend stuk nieuw land. Een creatief en hip gebied met een overvloed aan nieuwe restaurants, bars, hotels en winkels. Voor meer (verkoop-)informatie, kijk op www.buiksloterham.nl.

Achtergebleven havengebied wordt bruisend stadsdeel

Deel deze pagina: