Hurks wint opnieuw Benelux BIM Award 2014

Datum: 01.10.2014

Hurks delphi engineering en Hurks prefabbeton hebben opnieuw de Benelux Tekla BIM Award 2014 in de categorie Betonbouw gewonnen. Deze editie (2014) viel het Gare de Mons in de prijzen. Het ontwerp van dit futuristische station in Mons (Bergen) is van de hand van de wereldberoemde architect Santiago Calatrava en grossiert in complexe vormen. Een uitdaging met een geslaagd resultaat waarmee Hurks automatisch meedoet aan de Global BIM Awards!

De Hurks-bedrijven waren verantwoordelijk voor de prefabricage van de betonelementen van de parkeergarage van het station. In opdracht van NMBS Holding/Infrabel vertaalden Hurks delphi engineering en Hurks prefabbeton het gecompliceerde Calatrava-ontwerp in spanten en wandelementen. Dat leverde wel de nodige hoofdbrekens op. Zo bleek het correct overbrengen van deze vormen naar mallenbouwers en vlechters met louter tekeningen erg lastig. Het toepassen van de exportmogelijkheden van Tekla Structures en het gebruik van Tekla BIMSight zorgde ervoor dat de productie desondanks probleemloos verliep.

In 2010 sleepte Hurks delphi engineering ook al een Tekla BIM Benelux Award in de categorie Betonbouw in de wacht, gevolgd door de Global Award in 2012. Toen ging het om het ontwerp voor P+R De Uithof in Utrecht.

Deel deze pagina: