Hurks bouwt Bastion Hotel Tilburg met de winkel open

Nadat de eerste sloopfase van het Bastion Hotel Tilburg voor het kerstreces was afgerond, maakte Hurks bouw Eindhoven medio deze week een begin met de nieuwbouw van het hotel. Let wel: het hotel aan de Tilburgse Kempenbaan wordt volledig herbouwd ‘met de winkel open’. “Dat wil zeggen dat we ’s ochtends niet al te vroeg aan de slag kunnen. Vanaf 09.00 tot 17.30 uur zijn we welkom.”

Omdat het hotel in bedrijf blijft, vindt de sloop van het oude pand in drie fases plaats, vertelt projectleider Steven Bossers. “Het eerste gedeelte, een beuk met kamers en het restaurant/entreegedeelte, is voor het kerstreces afgebroken. Deze week is gestart met de hoogbouw van zeven verdiepingen waarin straks de 105 hotelkamers komen. Een uitbreiding van 65 kamers ten opzichte van oude laagbouw die 40 kamers omvatte. Zodra we op hoogte zijn, slopen we een tweede deel van twee beuken om ruimte te maken voor de entree en luifelconstructie. Vanaf nu is het acht maanden knallen. De oplevering staat gepland voor 28 augustus. Daarna wordt de derde laatste fase van de oude laagbouw gesloopt om ruimte te maken voor een parkeerterrein.”

Hoogbouw

Naast hotelkamers omvat de hoogbouw in moderne Bastion-stijl straks een entree, restaurant, rokersruimte en fitnessruimte. De nieuwbouw wordt opgetrokken uit prefab betonnen binnenwanden, binnenbladen en vloeren met traditioneel metselwerk. Hurks bouw is verantwoordelijk voor het casco: de gevel, het dak en een deel van de afbouw. De rest wordt door de Bastion Hotel Groep zelf verzorgd. Naast Hurks bouw zijn Hurks geveltechniek en Bouwcenter Van Hoppe bij het project betrokken.

Diepenvoorde

De aanbesteding voor het Tilburgse hotel uit 1993 kwam op Hurks’ pad via een ander Bastion Hotel in het Waalrese Diepenvoorde waar Hurks vastgoedontwikkeling momenteel aan werkt. De Bastion Hotel Groep is een onafhankelijke hotelketen. Tot de groep behoren 32 (drie en vier sterren) hotels; 31 in Nederland en één in Duitsland. De hotels richten zich in hoofdzaak op de zakelijke markt.

105 kamers is meer dan capaciteitsverdubbeling voor het Bastion Hotel Tilburg

Deel deze pagina: