Gezamenlijke ontwikkeling van Amvest, Hurks en de Alliantie in Amsterdam-Noord

Datum: 26.02.2015

Amvest, Hurks en de Alliantie hebben overeenstemming bereikt over de onderlinge samenwerking, de aankoop en de ontwikkeling en realisatie van locatie Kop Grasweg in Amsterdam-Noord. In totaal omvat het plan circa 350 koop- en huurappartementen en circa 3.800 m2 commerciƫle ruimten. De locatie, die deel uitmaakt van het gebied De Buiksloterham, ligt direct aan het IJ. De ligging maakt het gebied aantrekkelijk door het uitzicht over het IJ, de nabijheid van de historische binnenstad en het Centraal Station van Amsterdam.

Programma en samenwerking

De koopappartementen worden ontwikkeld door Amvest en Hurks gezamenlijk. De vrijesector huurappartementen worden ontwikkeld en in portefeuille genomen door Amvest en de Alliantie. De sociale huurappartementen worden ontwikkeld door de Alliantie, die deze toevoegt aan haar portefeuille. De samenwerking tussen een ontwikkelende belegger, een ontwikkelende bouwer en een woningcorporatie is een goede basis om een kwalitatief hoogstaand, gemengd en duurzaam woonmilieu te realiseren op deze prachtige plek. Samen met Studioninedots is een dynamisch masterplan ontwikkeld waardoor een levendig stuk stad ontstaat. Het gehele programma zal worden gerealiseerd door Hurks bouw. Start bouw is gepland in 2e kwartaal 2016.

Investeren in kansrijke woongebieden

De ontwikkeling van deze locatie past binnen de strategie en ambities van de samenwerkingspartners om te investeren in kansrijke woongebieden in de stad. Samen met de ontwikkeling van de naastliggende voormalige Air Products locatie ontstaat hier een aantrekkelijk woongebied met circa 1.000 nieuwbouwwoningen.

Deel deze pagina: