Feestelijke aftrap van 100 jaar Hurks 

Datum: 06.01.2016 

Met een gezamenlijke nieuwjaarsbijeenkomst in het Parktheater in Eindhoven trapte Hurks gisteren een bijzonder jubileumjaar af. Samen met de familie Hurks, de Raad van Commissarissen, de Raad van Bestuur, medewerkers en collega’s vierde onze onderneming dit prille jaar voor het eerst haar 100-jarige bestaan. Een eeuw lang pionieren en ondernemen als bouwer, toeleverancier en vormgever van de openbare ruimte. Een mooie gelegenheid om behalve de medewerkers de familie Hurks te bedanken voor hun jarenlange inzet en grote betrokkenheid.

100 jaar verantwoordelijkheid nemen ten opzichte van opdrachtgevers, medewerkers en de samenleving in bredere zin stond centraal. Daarmee werd de aftrap gegeven voor een feestelijke reis door de tijd vol verhalen, show en muziek. De nieuwjaarsbijeenkomst was de eerste gelegenheid dat Hurks stilstond bij zijn 100-jarig bestaan. Een mijlpaal die gedurende het hele jaar zal worden gevierd en gememoreerd. Met de festiviteiten van gisteren is de toon aardig gezet. Een luisterrijk startschot voor de volgende 100 jaar.

 

Spelers in de zaal

Dat begon bij de ontvangst, waarbij bestuursvoorzitter William Bontes en bestuurslid Paul Born alle Hurks-mensen bij de ingang de hand schudden. Na dit warme welkom werd iedereen uitgenodigd om plaats te nemen in de grote theaterzaal, waar de aanwezigen werden verrast met een kleurrijk programma. Dat begon met een indrukwekkend optreden van zangeres Alma Nieto die een Hurks-lied ten gehore bracht, gevolgd door een welkomstwoord van bestuursvoorzitter William Bontes. Gespreksleider Rens Merkelbach leidde vervolgens het plenaire gedeelte, waarbij Theo Hurks en William Bontes aanschoven om in een geanimeerd gesprek hun visie te geven op Hurks van toen, nu en later. Een gedachtewisseling waarbij ook aanvoerder Robert van der Horst van het hockeyteam heren 1 van Oranje-Zwart aanschoof. Theo Hurks over de parallel van samenwerking in het bedrijfsleven en in de teamsport: “Dat is een mooie vergelijking, maar dan zitten de spelers hier wel in de zaal.”

Bruin café

Het tafelgesprek werd gevolgd door een wervelend optreden van het tweetal Duo Loupe, dat een indrukwekkend staaltje acrobatiek liet zien. Daarna werd de conversatie voortgezet tegen het decor van een bruin café, waar Geert Hurks, Tinie Buijtels en Hurks precast directeur Koen Waijers hun mening gaven over een aantal gebeurtenissen en thema’s die Rens Merkelbach hen voorlegde. Aan de revue passeerden projecten en verhalen uit het heden en verleden, zoals de Hurks-activiteiten in Parijs, Koeweit en recent in Londen. Maar ook over het belang van het binnenhalen van projecten in eigen land en meer bijzonder in het Eindhovense. Tenslotte werden Theo en zijn echtgenote Ens Hurks, Geert Hurks, Carin Hurks en Gianne Hurks op het podium gefeliciteerd met het 100-jarige bestaan van hun bedrijf en hartelijk bedankt voor hun jarenlange inzet en betrokkenheid. Daarmee was het plenaire deel van het programma ten einde en was er in de foyer uitgebreid de gelegenheid elkaar onder het genot van een uitgebreid buffet gelukkig nieuwjaar te wensen, na te praten, van de muziek van de band Plagiato te genieten en te toasten op de volgende eeuw Hurks.

"De belangrijkste spelers van Hurks zitten hier in de zaal"

100 jaar Hurks in alle dimensies

Deel deze pagina: