Eerste rang tijdens SAIL Amsterdam op Kop Grasweg

Datum: 28.08.2015

Vijf dagen lang was SAIL Amsterdam het nautische middelpunt van de wereld. Bijna 2,3 miljoen bezoekers vergaapten zich aan Tall Ships, optredens en genoten van de sfeer. Ook Hurks was er bij op 19 augustus jl. en hoe! Op een zonovergoten locatie aan de Kop Grasweg in Amsterdam-Noord hadden ruim 200 genodigden van Hurks, woningcorporatie de Alliantie en ontwikkelaar/investeerder Amvest - onze partners op deze locatie - een uitstekend zicht over het IJ en de SAIL-in parade. Het wachten is nu op de volgende editie over vijf jaar!

Gezien de ideale ligging van de Kop Grasweg tijdens de SAIL was dit een kans die Hurks, de Alliantie en Amvest niet konden laten lopen. Gezien de krappe voorbereidingstijd en het wat ‘ruwe’ terrein, had dit letterlijk nog wat voeten in aarde. Zo stonden er hoge bramenstruiken, ging het om ongelijk en modderig terrein en lagen er nog drie oude Azobé sluisdeuren van een slordige 6,5 ton per stuk. Tot overmaat van ramp lagen deze opgestapeld op het beste plekje van het terrein. Maar in plaats van ze achter op het terrein op te bergen werd besloten dit ‘ruwe’ tintje – in overeenstemming met de robuuste uitstraling van Amsterdam-Noord – voor ons te laten werken: ze werden ingezet als podium.

‘Noorderkaap’

Van de 270 aanmeldingen die bij Hurks, de Alliantie en Amvest binnenkwamen, zijn ongeveer 200 bezoekers gekomen. Behalve van de indrukwekkende SAIL-in parade met zijn Tall Ships en ontelbare andere schepen, boten, jachten en allerhande andere vaartuigen, konden zij luisteren naar een toespraak van Erik Leijten, vastgoeddirecteur bij Hurks en één van de initiators van de dag. Hij ging onder meer in op de geschiedenis van het gebied Buiksloterham en de projectachtergrond van Kop Grasweg. Ook werd de nieuwe naam onthuld van het deelgebied aan het IJ waar ca. 110 koopappartementen worden gerealiseerd: ‘Noorderkaap’. Een deskundige op het gebied van oude schepen vertelde het een en ander over de Tall Ships die vanaf 15.00 uur aan de bezoekers voorbij trokken. Deze konden de gasten onder meer bekijken door de verrekijker die zij bij aankomst overhandigd kregen. Kinderen konden zich vermaken op het springkussen, er was een popcornmachine en ze konden zich laten schminken. Mede dankzij het prachtige weer heerste er de hele dag een opperbeste stemming. Tijdens de volgende editie in 2020 zal het uitzicht nog beter zijn: ieder koopappartement dat tegen die tijd gerealiseerd is, krijgt een balkon op het zuiden met uitzicht over het IJ…

 

6,5 ton zware sluisdeuren onderstrepen robuuste karakter

Deel deze pagina: