Eerste paal van ‘Gershwin Brothers’ geslagen

Datum: 11.03.2016

Op 10 maart jl. is op de Amsterdamse Zuidas de eerste paal van project ‘Gershwin Brothers’ geslagen. Gershwin Brothers omvat de nieuwbouw van 159 vrije sector huurwoningen, winkels en een 2-laagse ondergrondse parkeergarage. Hurks realiseert dit ontwikkelingsinitiatief in opdracht van Maarsen Groep en Beheer Brouwershoff. 

Robert Dijckmeester, directeur gebiedsontwikkeling bij de Dienst Zuidas, verrichte de feestelijke handeling in aanwezigheid van diverse betrokkenen. Daarmee werd het officiële startschot gegeven  voor de bouw van de huurappartementen in twee afzonderlijke gebouwen. Deze zijn vernoemd naar de broers George en Ira Gershwin en dragen bij aan de ambitie om van de Zuidas een levendig centrum te maken. Om geluidsoverlast en trillingen bij de bouw te voorkomen, zal Hurks de funderingspalen niet heien maar schroeven. De damwanden worden de grond in gedrukt in plaats van getrild.

Gershwin Brothers verlevendigen straks Zuidas-centrum

Karakter

De twee gebouwen zijn in samenhang ontworpen door LEVS architecten uit Amsterdam. Beide liggen aan de Boelegracht en hebben een eigen karakter. Het hoge hoekgebouw ‘George’ kenmerkt zich door een lichte, stoere vormgeving van baksteen en sierbeton. Het biedt plaats aan 84, grotendeels compacte tweekamerappartementen. ‘Ira’ is gesitueerd rond een private binnentuin, wordt opgetrokken uit warmere baksteen en is gedetailleerd in de sfeer van de Amsterdamse School. Dit gebouw omvat 75 drie- en vierkamerappartementen met een royale buitenruimte. Naast de 159 appartementen is er in de plint zo’n 1000 vierkante meter ruimte beschikbaar voor commerciële doeleinden. Geplande oplevering:  eind 2017.

Deel deze pagina: