Da Vinci Huis-project Het Waarschap bereikt hoogste punt

Datum: 18.03.2015

Op 17 maart jl. bereikten opdrachtgever Nikkessen Projecten en Hurks bouw precies volgens planning het hoogste punt van ‘Het Waarschap’ in Blaricum. Als onderdeel van project De Landerijen verrijzen nabij het Gooimeer in de wijk Blaricummermeent 12 voorname en duurzame herenhuizen gebouwd volgens het ‘standaard unieke’ Da Vinci Huis woonconcept van Hurks. Om deze mijlpaal extra luister bij te zetten, plaatste de Blaricumse wethouder Anne-Marie Kennis met een hijskraan een dakplaat op een van de woningen.

De 12 woningen van Het Waarschap – die allemaal zijn verkocht - worden uitgevoerd in twee blokken in lichtgrijze en donkergrijze steen. Edith Brinkman, ontwikkelingsmanager Da Vinci Huis: “Da Vinci Huis is dé nieuwe methode om maatwerk woningen te ontwikkelen en realiseren, gebruikmakend van beproefde en bewezen bouwoplossingen, processen en technologieën. Dit zorgt voor optimale keuzevrijheid en een degelijk en gevarieerd eindresultaat.” Bob Nikkessen, directeur-eigenaar van Nikkessen Projecten: “We kozen voor het Da Vinci Huis woonconcept vanwege de bouwsnelheid wat een gunstig effect heeft op de kosten. Daarnaast zijn de mogelijkheden in ontwerpvariaties en kopersopties, zoals een uitbouw, een garage, een dakkapel of een dakraam uitgebreid. Bovendien zie je van elke aanpassing meteen wat dit betekent voor de prijs. Op die manier behoud je een goed zicht op de kosten en voorkom je verrassingen.”

Ontwikkeling en realisatie

Het eerste contact over Het Waarschap dateert van voorjaar 2014. Hurks bouw heeft vanaf het voorlopig ontwerp bijgedragen aan het ontwerpproces. Het Da Vinci Huis woonconcept diende daarbij als basis voor het definitieve ontwerp. BOS architecten uit Blaricum creëerde een architectuurbeeld in de stijl van de grote boerderijen en schuren waar Blaricum bekend om is. Met hun moderne materialen en kleuren in licht- en donkergrijs en een overstek van 1.20 m op de verdiepingsvloer, gaat het om 12 ruime en bijzondere woningen. Ook hedendaags is het duurzame karakter van de woningen. Deze worden straks verwarmd en gekoeld volgens het warmte- koudeopslagprincipe (WKO).

Planning

Bob Nikkessen: “Op 16 december vorig jaar zijn we met het heiwerk begonnen. Vanaf dat moment verlopen de werkzaamheden voorspoedig en geheel conform planning. Het ligt in de bedoeling de woningen nog voor de bouwvakvakantie instapklaar aan de kopers op te leveren. In principe kunnen de bewoners er dan onmiddellijk intrekken.”

 Woning Het Waarschap

"Met Da Vinci Huis zie je bij elke aanpassing onmiddellijk het effect op de prijs"

Deel deze pagina: