Bouwinvest, Wooninc. en Hurks tekenen overeenkomsten ‘Het Kadeblok’, PicusKade in Eindhoven

Datum: 2 juni 2015

Op donderdag 4 juni a.s. zal tijdens de vastgoedbeurs ProVaDa Bouwinvest, namens het Residential Fund, woningcorporatie Wooninc. en Hurks overeenkomsten ondertekenen voor de aankoop van 36 vrije sector huurappartementen in ‘Het Kadeblok’ in het (her)ontwikkelingsplan PicusKade, Eindhoven. 

De woningen, overwegend in het middeldure en een deel in het hogere huursegment, variëren in oppervlakte tussen 78 m2 en 107 m2 GO. Het Kadeblok heeft een prominente ligging aan het Eindhovensch kanaal en maakt onderdeel uit van de integrale binnenstedelijke (her-)ontwikkeling PicusKade. Deze (her)ontwikkeling omvat verder een uitbreiding van het DAF museum, een ondergrondse parkeergarage, sociale huurappartementen en een appartementengebouw waar Bouwinvest reeds eind 2014 overeenkomsten tekende voor de aankoop van 77 vrije sector huurappartementen.

PicusKade

PicusKade is door Wooninc. in samenwerking met Laride ontwikkeld voor de locatie tussen het DAF Museum en het NRE-terrein. Het nieuwbouwplan omvat 32 koopwoningen, 85 studio’s en 18 2-kamerappartementen (beide sociale huur) en 113 huurappartementen in de vrije sector. Onderdeel van het (her-) ontwikkelingsplan PicusKade is ook de uitbreiding van het huidige DAF Museum. Het bestemmingsplan is inmiddels vastgesteld. Hurks verwacht op korte termijn te kunnen starten met de bouw. 

Peter van der Horst – directeur Hurks bouw: “Het Picusterrein ligt in het oudste industriegebied langs het Eindhovensch Kanaal. De architectuur - geïnspireerd op de oude industriegebouwen - en de omhulling van het bestaande DAF Museum maken dit een aanwinst voor Eindhoven. We zijn er trots op hierbij betrokken te zijn."

Bekijk ook 'Samenwerkingsovereenkomst PicusKade ondertekend' 

Deel deze pagina: