Blixembosch Buiten organiseert happening voor toekomstige bewoners

Datum: 07.06.2016

VOF Blixembosch Buiten, een samenwerking tussen BPD en Hurks, organiseerde op maandag 6 juni jl. een happening voor de toekomstige bewoners en relaties. Tijdens deze zonovergoten middag konden genodigden een kijkje nemen in een aantal in aanbouw zijnde woningen. Daarna vond een ‘spetterend feestelijk moment' plaats met aansluitend een informele borrel.

 Voortgang 

De bouw van 16 woningen van Blixembosch Buiten is in volle gang. Naar verwachting krijgen de eerste kopers rond de zomervakantie de sleutel van hun nieuwe woning. "Met de realisatie van deze 16 woningen komt het deelplan ‘de Velden’, waar inmiddels meer dan 100 woningen zijn gerealiseerd, bijna tot voltooiing. Gezien de crisis van de afgelopen tijd een knappe prestatie van alle betrokken partijen. En bovendien een felicitatie waard voor de toekomstige bewoners." aldus Timon van der Horst, senior ontwikkelingsmanager bij BPD namens de VOF.

 

Da Vinci Huis

In dit project is gebruik gemaakt van de bouwmethodiek Da Vinci Huis van Hurks. Daarbij kunnen ongekend snel en voordelig woningen worden ontwikkeld en gebouwd waarbij veel keuzevrijheid is in architectuur, indeling, afwerking en duurzaamheid.

Blixembosch Buiten

Blixembosch Buiten is een nieuwe, levendige buurt aan de rand van de wijk Blixembosch in Eindhoven- Noord. Een buurt met een heel eigen karakter. Dat heeft alles te maken met het unieke landschap en de samenhang in architectuur. Speelse hoogteverschillen en veel ruimte voor groen typeren de buurt. En er is voor iedereen van alles te doen. Wandelen over de groene wal of langs het water, fietsen, buiten spelen, ravotten met de hond of gezellig winkelen. In Blixembosch Buiten is de natuur nooit ver weg en de stad is dichtbij.

Zelf bouwen en samen bouwen

In Blixembosch Buiten komen gefaseerd ongeveer 430 woningen waarvan circa 350 woningen door Hurks en BPD en 80 woningen door de gemeente Eindhoven in de vorm van zelf bouwen en samen bouwen. De architectuur zorgt ervoor dat de buurt een mooi geheel blijft. Ook wordt er veel aandacht besteed aan duurzaam bouwen en energiebesparing. De volgende fase is in voorbereiding.

Blixembosch Buiten: een levendige wijk met een heel eigen karakter

Deel deze pagina: