Apollo House en Metaforum van Hurks genomineerd voor de Gulden Feniks

Datum: 04.04.2013

Apollo House en Metaforum van Hurks bouw zijn deze week genomineerd voor de Gulden Feniks 2013. Deze prijs wordt jaarlijks uitgeloofd door het Nationaal Renovatie Platform (NRP) in drie categorieën: Gebiedstransformatie, Renovatie en Transformatie. Kenmerkend voor de Gulden Feniks is het integrale karakter van de prijs, die daarmee direct aansluit op de uitdagende opgave waarvoor de sector staat.

92 inzendingen

Uit maar liefst 92 inzendingen zijn tien projecten genomineerd waaronder Apollo House in de categorie Renovatie en Metaforum in de categorie Transformatie. Aan de hand van de criteria duurzaamheid, sublimatie, economie, innovatie en maatschappelijke meerwaarde zijn alle inzendingen zorgvuldig beoordeeld.

Duurzaam gebruik van bestaande gebouwde omgeving

De jury is van mening dat het belang van goed opdrachtgeverschap, samenwerken en investeren in kwaliteit wordt beloond en uiteindelijk kan resulteren in bijzondere projecten waar mensen jarenlang van kunnen genieten. Met oog voor detail en de juiste ingrepen kan zoveel meer worden gehaald uit de bestaande gebouwde voorraad. De inzendingen van de Gulden Feniks 2013 geven inzicht in de vele kansen die er zijn om het duurzaam gebruik van de bestaande gebouwde omgeving te bevorderen.

Uitreiking op Provada

De uitreiking van de Gulden Feniks 2013 vindt plaats op dinsdag 4 juni om 13.00 uur op Provada in de Amsterdam RAI, hét jaarlijkse ontmoetingspunt van de vastgoedbranche. Tarik Yousif, bekend van het programma Hoop of Sloop, presenteert de prijsuitreiking op het NRP-Plein in Hal 9, tijdens de themadag over herontwikkelen, herbestemming en transformatie.

Gulden Feniks

De Gulden Feniks is de enige prijs die zich exclusief richt op de bestaande voorraad. De onafhankelijke stichting Nationaal Renovatie Platform looft deze prestigieuze prijs uit voor de beste renovatie- en transformatieprojecten.

Kijk op www.guldenfeniks.nl voor meer informatie.

Deel deze pagina: