Aan de Kei bereikt hoogste punt

Datum: 30.10.2015

De bouw van het nieuwe woon- en winkelhart Aan de Kei van Valkenburg aan de Geul is in volle gang. Het hoogste punt is inmiddels bereikt. Een mijlpaal die 30 oktober jl. werd gevierd op de bouwplaats.

Daartoe hadden stakeholders, winkeliers en toekomstige bewoners zich in de toekomstige Albert Heijn verzameld. Daar heette Rick van Heumen, algemeen directeur Bouw en Vastgoedontwikkeling van Hurks, de aanwezigen welkom en vertelde over de totstandkoming van Aan de Kei. Martin Eurlings, de burgemeester van Valkenburg aan de Geul nam het van hem over en vertelde trots te zijn op de lage winkelleegstand in zijn gemeente: “Met de komst van Aan de Kei begint de toekomst van winkelstad Valkenburg.”

Time-lapse

Na deze introductie, startten Hurks, de burgemeester, makelaar en beleggingsmaatschappij Pecu/Ruijters, een winkelier en een toekomstige bewoner een ‘time-lapse’ van Aan de Kei. In dit filmpje kwam het maandenlange bouwproces in hoog tempo voorbij. Van lege bouwplaats tot het bereiken van het hoogste punt. Na dit filmpje kregen genodigden de kans om Aan de Kei in het echt te aanschouwen. Onder leiding van de uitvoerder maakten ze een korte wandeling over de bouwplaats, waarbij enkele appartementen en winkels van binnen konden worden bekeken.

Wonen, winkelen en parkeren

Aan de Kei is onderdeel van het Centrumplan van de gemeente Valkenburg aan de Geul. Wonen, winkelen en parkeren staan er centraal. Het project omvat de bouw van de 33 koopappartementen, 20 huurappartementen, 5.100 m2 winkelruimte en de 2-laagse parkeergarage met 360 parkeerplaatsen. Verwachte oplevering: medio 2016.

“Met Aan de Kei begint de toekomst van winkelstad Valkenburg”

Deel deze pagina: