Wij bouwen brandevoort viert start bouw Zuiderdonk en Schrijvershoeve

Datum: 02.12.2016

Op vrijdag 2 december jl. vierde Wij bouwen brandevoort in ’t BrandPunt in Helmond de start van de bouw van in totaal 74 huizen in maar liefst twee Brandevoortse buurten. Hierbij gaat het om koophuizen en huurwoningen in de vrije sector. Ongeveer 50 van die woningen komen in de nieuwe buurt ‘Zuiderdonk’ (Liverdonk). De rest in Schrijvershoeve (Stepekolk).

De officiële handeling rond de start van deze nieuwe Brandevoort uitbreiding werd verricht door de Helmondse wethouder Frans Stienen (Stedelijke Ontwikkeling en Volkshuisvesting). Er stond onder andere een bijzondere fotosessie met de nieuwe bewoners gepland.

Kennis delen

Van de nieuwe woningen zijn overigens nog maar een paar huizen te koop. “Maar hopelijk niet lang meer want het gaat sneller dan we zelf verwachtten,” aldus Maico Verhagen van 'Wij bouwen brandevoort'. Die naam staat voor de intensieve samenwerking tussen twee familiebedrijven: Adriaans uit Helmond en Hurks uit Eindhoven. Dat beide ontwikkelende bouwers familiebedrijven zijn, verklaart de soepele samenwerking. Eén die uiteindelijk heeft geleid tot het besluit om in Brandevoort samen op te trekken, ervaring en kennis te delen en samen tot nog betere resultaten en huizen voor de bewoners te komen.


Fotowedstrijd

Behalve de viering van de start bouw met de toekomstige bewoners werd ook voor het eerst de prijs van de fotowedstrijd van Wij bouwen brandevoort uitgereikt. Deze heeft veel prachtige foto’s opgeleverd die te zien zijn op de facebookpagina van Wij bouwen brandevoort. Voor de komende periode is het thema winter at home. Iedereen mag meedoen als de foto maar ergens op Brandevoort geschoten is. Inzendingen kunnen gemaild worden naar wijfotograferenbrandevoort@gmail.com. De prijzen worden ter beschikking gesteld door een ondernemer uit Brandevoort.

Deel deze pagina: