Tweede kamerlid Erik Ronnes (CDA) bezoekt Celsiusplein

Datum: 10.03.2017

Op uitnodiging van CDA Eindhoven bezocht Tweede Kamerlid Erik Ronnes op vrijdag 10 maart onder meer het Eindhovense nieuwbouwproject Celsius Van der Bildt van Hurks. Dit project is een ontwikkeling van de Eindhovense woningcorporatie Stichting Sint Trudo.

CDA Eindhoven nodigde Tweede Kamerlid Erik Ronnes uit een aantal nieuwbouwprojecten op het gebied van wonen te bezoeken in Eindhoven. Daarbij viel de keuze onder meer op het bouwproject Celsius Van der Bildt. Een woningproject dat Hurks volgens het eigen Da Vinci Huis-woonconcept realiseert. Erik Ronnes werd op het Celsiusplein hartelijk ontvangen in restaurant Bataten tegenover het plan in aanbouw. Vervolgens gingen afgevaardigden van Stichting Sint Trudo, Hurks, CDA Eindhoven en enkele betrokken bewoners met het kamerlid en elkaar in gesprek. Daarbij werden het nieuwbouwproject, de wijk Woensel West en diverse buurtinitiatieven uitgebreid en in geanimeerde sfeer besproken. Vervolgens bezocht het gezelschap het naastgelegen bouwterrein van Celsius Van de Bildt.Woningstichting zet zich samen met buurtbewoners in voor de wijk


Nieuwe toekomst

Circa 400 oude en niet meer te renoveren woningen rond het Celsiusplein maakten plaats voor de nieuwbouw van de Celsiusbuurt. Alle nieuwe woningen zijn bestemd voor sociale huur. Stichting Sint Trudo zet zich samen met de buurt en de gemeente Eindhoven in voor een nieuwe toekomst van Woensel-West. Een toekomst die al aardig vorm krijgt, volgens restauranteigenaar Mohamed Bellahssen. Hij groeide op om de hoek van het Celsiusplein en ziet de wijk in positieve zin veranderen. Een uitgebreid verslag van dit inspirerende werkbezoek volgt.

Deel deze pagina: