OVT-Breda wint BNA Beste gebouw van het Jaar 2017

Datum: 22.05.2017

Op 19 mei jl. werd bekend dat het OVT in Breda uitgeroepen is tot winnaar van BNA Beste Gebouw van het Jaar 2017. De jury van deze publieksprijs selecteerde de Openbaar Vervoer Terminal uit 113 inzendingen, waarvan er 9 om de titel streden. De jury: “Breda torent boven de andere projecten uit in complexiteit en formaat. Het station voelt als een gebouw waaromheen nog zoveel meer kan ontstaan.”

De jury was van mening dat het ontwerp van OVT raakt aan veel verschillende ruimtelijke thema’s: de inpassing van grootschalige infrastructuur, binnenstedelijk wonen, openbare ruimte. ‘Het station voelt als een gebouw waaromheen nog zoveel meer kan ontstaan. “Partijen worden uitgedaagd om, net als in dit project, over hun schaduw heen te springen, en meer samen te werken.” Het volledige juryrapport lees je hier.

Transportknooppunt

Hurks bouwde de OV-terminal in Breda in samenwerking met Ballast Nedam. In opdracht van de gemeente Breda, NS en Prorail realiseerde de bouwcombinatie een ultramodern, hoogwaardig transportknooppunt en verblijfsruimte. Op zeven sporen en naast drie perrons stoppen zestien treinen per uur, waaronder vier HSL-shuttles. Het busperron biedt plaats aan twintig bussen.


Jury: ondanks grote schaal komt terminal vriendelijk en gastvrij over

Deel deze pagina: