OVT-Breda genomineerd voor Beste gebouw van het Jaar

Datum: 15.05.2017

Het OVT in Breda maakt kans op de titel BNA Beste Gebouw van het Jaar 2017. De jury van deze publieksprijs heeft de Openbaar Vervoer Terminal die Hurks op 29 juli 2016 aan Prorail opleverde uit 113 inzendingen geselecteerd. In totaal strijden 9 gebouwen om de titel. De winnaar wordt op 19 mei a.s. bekendgemaakt.

De winnaar ontvangt de publieksprijs uit handen van juryvoorzitter Hans Wijers. In het juryrapport dat op 19 mei wordt voorgelezen, worden de jurykeuzes toegelicht. Na de bekendmaking worden 5 stemmers beloond met een exclusieve rondleiding door het winnende gebouw. Lees hier de motivatieteksten die architecten hebben ingezonden.

Transportknooppunt

Hurks bouwde de OV-terminal in Breda in samenwerking met Ballast Nedam. In opdracht van de gemeente Breda, NS en Prorail realiseerde de bouwcombinatie een ultramodern, hoogwaardig transportknooppunt en verblijfsruimte. Op zeven sporen en naast drie perrons stoppen zestien treinen per uur, waaronder vier HSL-shuttles. Het busperron biedt plaats aan twintig bussen.


Jury: ondanks grote schaal komt terminal vriendelijk en gastvrij over

Deel deze pagina: