Hurks wint tender kavel 1.1 Hoge Weide

Datum: 01.02.2017

Hurks vastgoedontwikkeling is door Bureau NegenTien namens de gemeente Utrecht geselecteerd voor de ontwikkeling en realisatie van kavel 1.1 Hoge Weide (Utrecht, Leidsche Rijn). Het betreft een stedelijk bouwblok met 34 grondgebonden koopwoningen. Alle woningen zijn energieneutraal.

De ingediende plannen zijn beoordeeld op de onderdelen Beeld, Verkoopbaarheid, Financieel grondbod en Duurzaamheid. Het plan van Hurks en Venster Architekten onderscheidt zich met name door de stedelijkheid en de aansluiting op de omgeving. Het plan bestaat uit een samenhangend geheel van duidelijk te onderscheiden architectonische eenheden van meerdere woningen. De markante en robuuste hoek van dit stedelijk bouwblok fungeert als een hoeksteen en markering van de wijk Hoge Weide. Het plan scoorde op alle onderdelen van het onderdeel Beeld beter dan de andere inzendingen. Hurks diende het laagste grondbod in.

Duurzaamheid

Het project is zeer duurzaam. Alle woningen zijn energieneutraal (EPC ≤ 0,00) en hebben een GPR score > 8. Dat wordt onder meer behaald door toepassing van warmtepompen met bodembronnen, CO2 gestuurde ventilatie en in de daken geïntegreerde PV-panelen.


Korte bouwtijd door slim bouwen

Het Da Vinci Huid van Hurks is het woonconcept waarmee de woningen zullen worden gerealiseerd. Da Vinci Huis levert unieke woningen die worden gebouwd volgens een vernieuwend proces. Dit richt zich op een bijzonder hoge mate van efficiency in ontwikkeling en bouwen. Het gaat hierbij om een uitgelezen en beproefde bouwmethodiek met vaste partners aan de hand van bewezen technieken, waardoor kopers hun woning veel sneller kunnen betrekken. Op basis van optimale keuzevrijheid voor de kopers en zekerheid gedurende het gehele traject garandeert Hurks marktconforme woningen met een hoge gebruikskwaliteit. Start bouw is gepland op 1 maart 2018, de oplevering eind december 2018.

Hoge Weide

Hoge Weide krijgt een stedelijk karakter en ligt op loopafstand van Leidsche Rijn centrum en op fietsafstand van de binnenstad van Utrecht. De buurt wordt omgeven door groenstroken en parkeren. De inpassing van de landtunnel A2 creëert hoogteverschillen in het gebied. In totaal worden er ongeveer 1.100 woningen in Hoge Weide gebouwd in alle prijsklassen. Kavel 1.1 ligt op een bijzondere zichtlocatie in Hoge Weide, tegenover Leidsche Rijn centrum, aan het Park Leeuwensteyn en het Willem Alexanderpark.

De woningen zijn energieneutraal en hebben een GPR score > 8

Deel deze pagina: