Hurks voornemens aandeel huisvesting RIVM/CBG over te dragen aan Stukton

Datum: 02.11.2017

Hurks bouw & vastgoedontwikkeling is in een vergevorderd stadium zijn aandeel binnen het consortium in het project Huisvesting RIVM/CBG over te dragen aan consortiumpartner Strukton. Dit is in lijn met de strategie van de onderneming om zich toe te leggen op de woning- en utiliteitsbouw en niet meer op complexe contractvormen.

In overeenstemming met de gewijzigde strategie heeft Hurks zich voorgenomen het aantal complexe projecten en contractvormen als DBFM(O), PPS of vergelijkbaar af te bouwen en ook niet meer aan te gaan. Eerder stapte Hurks om dezelfde reden uit de samenwerking met de Friso Bouwgroep rond het project Danone Nutricia in Haps.

Huidige strategie

Hoewel recentelijk zowel een financiƫle als technische oplossing voor het project Huisvesting RIVM/CBG is bereikt, heeft Hurks toch besloten dat het afstoten van haar aandeel het beste past in de huidige strategie. Het consortium bestaande uit Strukton, Hurks en Heijmans heeft een financial close bereikt en financiƫle afspraken gemaakt met het Rijksvastgoedbedrijf.

Mix van projecten

Voor de toekomst streeft Hurks naar een mix van projecten waardoor ons risicoprofiel wordt verlaagd, het doorschuiven van projecten een minder negatieve impact heeft op onze bezettingsgraad en er recht wordt gedaan aan de aanwezige kennis, inzet en het ondernemerschap van onze mensen

Deel deze pagina: