Hurks start met bouw van exclusieve appartementen Tessel 15

Datum: 05.12.2016

Amsterdam - In samenwerking met Van der Leij bouwprojecten en Twin Peaks Property Care ontwikkelt en realiseert Hurks in de Tesselschadestraat in Amsterdam het high-end appartementengebouw ‘Tessel 15’. Een monumentaal woongebouw met drie appartementen in het zeer exclusieve segment. Behalve een bijzondere uitstraling en centrale ligging nabij het Vondelpark heeft het voormalige woonhuis een rijke historie.

Want in hetzelfde klassieke pand woonde en werkte ooit Arletta Jacobs: de illustere voorvechtster van gelijke rechten voor de vrouw. Ze was tevens de eerste dame die in Nederland een universitaire studie mocht volgen en succesvol afrondde, waarna ze in dit pand aan de Tesselschadestraat een huisartsenpraktijk begon.

Klassieke stijlelementen

Het chique woongebouw bestaat straks uit een drietal luxueuze, op eigen grond gelegen woningen van circa 81, 166 en 207 m2. Ieder appartement heeft een eigen buitenruimte op het zuidwesten, een lift en een zeer hoogwaardige afwerking. In dit kleinschalige project wordt modern wooncomfort gecombineerd met de charme van klassieke stijlelementen.

Speels en doordacht

Elke woning heeft zijn eigen sfeer en karakteristieke details. Indelingen zijn speels en doordacht. De hoge plafond en overvloedige lichtinval door de talrijke hoge ramen geven de appartementen een ruimtelijke gevoel.

Voormalige stadsvilla Arletta Jacobs wordt chique woongebouw

Prijskaartje

Het zal geen verbazing wekken dat het om woningen in het topsegment gaat in een hoge prijsklasse. De appartementen op de begane grond/tuinverdieping en de eerste verdieping zijn ondertussen verkocht. Beiden aan dezelfde Amerikaanse koper. De derde woning gelegen op de 2e en 3e verdieping staat nog te koop. De bouwwerkzaamheden starten in december 2016.

Deel deze pagina: