Hurks levert ‘De Spakler’ op aan Amvest

Datum: 06.07.2017

Op donderdag 6 juli heeft Hurks de allereerste energieneutrale woontoren van Nederland opgeleverd aan Amvest. ‘De Spakler’ staat in de nieuwe Amsterdamse woonwijk Amstelkwartier. Het 73 meter hoge gebouw aan de Spaklerweg was eerder bekend als @Home Amstelkwartier en heeft een energieprestatie-coëfficiënt (EPC) van nul. De hoogbouw werd grotendeels in prefab betonelementen opgetrokken. Mede hierdoor bedroeg de bouwtijd slechts 19 maanden.

De Spakler is een initiatief van Lingotto, APF International en Hurks vastgoedontwikkeling. De woningen zullen door Amvest toegevoegd worden aan het Amvest Residential Core Fund. Mecanoo is de architect. Het gebouw bestaat uit 160 appartementen van 50 – 75 m2 GO met een eigen berging in de onderbouw, 52 parkeerplaatsen, een fietsenstalling voor circa 250 fietsen en 500 m2 commerciële ruimtes. De Spakler is de eerste woontoren in Nederland met een energieprestatie-coëfficiënt (EPC) van nul. Dit wordt onder meer bereikt door de toepassing van circa 2.500 m2 PV-panelen. Om elektriciteit op te wekken voor de woningen zijn zowel op het dak als op een deel van de gevels panelen in het gevelontwerp geïntegreerd. Daarnaast wordt gebruik gemaakt van stadsverwarming en heeft de woontoren een hoogwaardig geïsoleerde gebouwschil van prefab betonnen sandwich gevelelementen.

Grote belangstelling

Amvest zet de appartementen als huurwoningen in de markt. Het grootste deel daarvan, zo’n 70 procent, in het gewilde middensegment waarnaar op de huidige Amsterdamse woningmarkt veel vraag is. De belangstelling is dan ook groot. Alle appartementen zijn ondertussen verhuurd.

Amstelkwartier

Het Amstelkwartier wordt momenteel ontwikkeld tot een echte Amsterdamse stadswijk met een hoogstedelijk woon- en werkmilieu met trendy café’s, een stadspark en jachthaven met watersportfaciliteiten.

De Spakler voorziet in woningen in het gewilde middensegment

Deel deze pagina: