Hurks bouw viert hoogste punt eerste energieneutrale woontoren @Home Amstelkwartier

Datum: 20.01.2017

Op 17 januari jl. vierde Hurks bouw het bereiken van het hoogste punt van @Home Amstelkwartier. De bouwonderneming deed dat onder meer samen met initiatiefnemers Lingotto, APF International en Hurks vastgoedontwikkeling, belegger Amvest en architect Mecanoo. @Home Amstelkwartier staat in de gelijknamige nieuwe stadswijk aan de Amstel en is de eerste energieneutrale woontoren van Nederland. Vanaf het slaan van de eerste paal werd het casco van de woontoren in iets meer dan een jaar gebouwd.

In totaal waren zo’n 25 personen bij de viering aanwezig, die onder meer een kijkje namen in de modelwoning op de vierde verdieping. Zowel Amvest als Mecanoo was te spreken over het verloop van het bouwproces en het voorlopige resultaat. Hurks bouw levert de 73 meter hoge woontoren eind juni 2017 aan Amvest op, waarna de appartementen als huurwoningen in de markt worden gezet. Het grootste deel daarvan in het gewilde middensegment tot circa 900 euro per maand waar op de huidige Amsterdamse woningmarkt veel vraag naar is. De belangstelling voor de compacte twee- en drie kamerappartementen met een balkon of loggia is dan ook groot.

Ontwikkeling en realisatie

Het gebouw, dat in de toekomst ‘De Spakler’ zal heten, bestaat uit 160 appartementen van 50 – 75 m2 GO met een eigen berging in de onderbouw, 52 parkeerplaatsen, een fietsenstalling voor circa 250 fietsen en 500 m2 commerciële ruimtes. @Home Amstelkwartier is de eerste woontoren in Nederland met een energieprestatie-coëfficiënt (EPC) van nul. Dit wordt onder meer bereikt door de toepassing van circa 2.500 m2 PV-panelen. Om elektriciteit op te wekken voor de woningen zijn zowel op het dak als op een deel van de gevels panelen in het gevelontwerp geïntegreerd. Daarnaast wordt gebruik gemaakt van stadsverwarming en heeft de woontoren een hoogwaardig geïsoleerde gebouwschil van prefab sandwich gevelelementen.

Amstelkwartier

Het Amstelkwartier wordt momenteel ontwikkeld tot een echte Amsterdamse stadswijk met een hoogstedelijk woon- en werkmilieu met trendy café’s, een stadspark en jachthaven met watersportfaciliteiten.In de toekomst heet @Home Amstelkwartier 'De Spakler'

Deel deze pagina: