De Spakler genomineerd voor de UNETO-VNI Award 2017

Datum: 15.09.2017

De allereerste energieneutrale woontoren van Nederland, ‘De Spakler’ is één van de tien genomineerden voor de UNETO-VNI Innovatie Award 2017. Dit 73-meter hoge gebouw aan de Spaklerweg was eerder bekend als @Home Amstelkwartier en staat in de gelijknamige nieuwe Amsterdamse woonwijk. De prijs is een initiatief van UNETO-VNI en wordt op het lustrum op 27 september a.s. voor de eerst uitgereikt. Stem nu mee!

De Spakler is een initiatief van Lingotto, APF International en Hurks vastgoedontwikkeling. Mecanoo is de architect. Het gebouw bestaat uit 160 appartementen van 50 – 75 m2 GO met een eigen berging in de onderbouw, 52 parkeerplaatsen, een fietsenstalling voor circa 250 fietsen en 500 m2 commerciële ruimtes.

EPC van nul

De Spakler is de eerste woontoren in Nederland met een energieprestatie-coëfficiënt (EPC) van nul. Dit wordt onder meer bereikt door de toepassing van circa 2.500 m2 PV-panelen. De hoogbouw werd grotendeels in prefab betonelementen opgetrokken. Mede hierdoor bedroeg de bouwtijd slechts 19 maanden.

Waardering

UNETO-VNI is de ondernemersorganisatie voor de installatiebranche en de technische detailhandel. Om de waardering voor innovatie in de branche te bevorderen, reikt UNETO-VNI voor de eerste keer de UNETO-VNI Innovatie Award 2017 uit. De selectie van tien projecten is gemaakt door de hoofdredacteuren van de gerenommeerde vakbladen K&S en E&I. De projecten werden beoordeeld op innovatie, vakmanschap, ondernemerschap en samenwerking in de keten.

EPC van nul wordt o.m. bereikt met circa 2.500 m2 PV-panelen

Deel deze pagina: