Bouwteam Bastion Hotel Waalre bereikt de top

Datum: 24.02.2017

Waalre – In een luttele 88 werkbare dagen van zandvlakte naar een compleet gebouw. Dat lukte het bouwteam van Bastion Hotel Waalre op Park Diepenvoorde. Deze week was het gebouw op hoogte en vrijdag 24 maart jl. werden de dakranden geplaatst. Met de realisatie van het tweede hotel dat Hurks voor de Bastion Groep bouwt, is Park Diepenvoorde gereed. De bouw verloopt volgens plan. Hurks verwacht het hotel september 2017 aan de Bastion Groep op te leveren.

Hoofduitvoerder Marco van Tiggelen heeft er alle vertrouwen in dat dit lukt. “De bouw verloopt zoals verwacht voorspoedig. We bouwden het prefab betonnen casco dan ook voortvarend op. Iedere vier dagen een bouwlaag. Ondanks 22 onwerkbare dagen, waarvan 12 vorstdagen en daar bovenop nog 2 weken kerstsluiting waren we deze week op hoogte.”

Traditioneel

Strak achter het prefab skelet aan startte het team op de onderste bouwlagen met traditioneel metselwerk. De montage van de overkragende dakranden op de bovenste verdieping vindt deze week plaats. Van Tiggelen: “Het afbouwtreintje rijdt ook. Het plaatsen van de gasbeton wanden op de 10e en het spuitwerk op de 1ste verdieping. Binnenkort beginnen we met het voorschouwen van de eerste hotelkamers!"

Waterdichte laag

De afbouw begon al in week 49 met het plaatsen van de gasbeton binnenwanden op de 1e verdieping. Een bouwsysteem waarmee snel meters kunnen worden gemaakt. Van Tiggelen: “Dat was mogelijk omdat er gewapende folie in de stelkozijnen was aangebracht. Bovendien hadden we het trappenhuis en de liftkern winddicht gemaakt. Toen we met de prefab de 7e verdieping hadden bereikt, hebben we daar een waterdichte laag aangebracht, waardoor we op de lagere verdieping zo goed als droog konden werken."

Fijne afbouw

De hoofduitvoerder vertelt dat er momenteel iedere dag 70 man op de bouw staan. “’De spuiter’ is volop bezig met het spuiten van de plafonds van de hotelkamers op de 1e verdieping. Na de carnavalsvakantie gaat als aparte bouwstroom ook de fijne afbouw op de begane grond van start, zodat deze ruim op tijd klaar is voor de inrichting."

156 kamers

Op de begane grond van het nieuwe Bastion Hotel komen algemene ruimtes zoals een lounge, het restaurant, bar en een fitnessruimte. Daar bovenop worden 12 verdiepingen met totaal 156 kamers gerealiseerd. Daarmee wordt het gebouw circa 42 meter. Voor het hotel komen ruim 130 parkeerplaatsen. Het hotel wordt gerealiseerd op Diepenvoorde. Dit is een kantorenpark in Waalre dat Hurks in zijn geheel ontwikkelde en realiseerde. Het Bastion Hotel Waalre is het tweede hotel dat Hurks voor de Bastion Groep bouwt. Met dit bouwproject is Park Diepenvoorde gereed.

Optimale partner

Hurks en de Bastion Groep werkten eerder samen bij de volledige nieuwbouw van het Bastion Hotel Tilburg. Hiermee vond Hurks de optimale partner om op Diepenvoorde een hotel te realiseren. De Bastion Hotel Groep is een sterk groeiende onafhankelijke puur Nederlandse hotelketen. Tot de groep behoren 32 (drie en vier sterren) hotels; 31 in Nederland en 1 in Duitsland.

In 88 werkbare dagen naar compleet gebouw

Deel deze pagina: