BIM op een hoog ambitieniveau

BIM

Succesvolle ketenintegratie veronderstelt dat alle betrokken partijen over de juiste, actuele informatie en data kunnen beschikken. Hurks werkt daarvoor met het driedimensionale gebouwmodel BIM (Bouw Informatie Model). Dat is een goed hulpmiddel waarin alle informatie voor het ontwerp-, bouw-, en beheerproces wordt geïntegreerd.

Tekla Global BIM Awards

Hurks delphi engineering en Hurks prefabbeton werken al jaren constructies uit in BIM. Deze expertise resulteerde in 2010, 2012 en 2014 in de Tekla Global BIM Award in de categorie 'Beton', respectievelijk voor een kantoorgebouw in de Haagse Pr Catharina-Amaliastraat, P&R De Uithof in Utrecht en de parkeergarage van het station in het Belgische Mons (Bergen). Daarnaast wordt de vlechtrobot in de prefabbetonfabriek in Veldhoven via BIM aangestuurd, waardoor een gedeelte van de wapening geheel automatisch wordt geproduceerd.

BIM op hoog ambitieniveau

We 'bimmen' niet alleen constructies maar ook gevels, zoals bij het FrieslandCampina Innovation Centre in Wageningen, het Jeroen Bosch ziekenhuis in ’s-Hertogenbosch en het Reinier de Graaf Gasthuis in Delft . De nieuwbouw van de faculteit Technische Natuurwetenschappen van de TU Delft is zelfs op een zeer hoog BIM ambitieniveau uitgewerkt. Het aantal m2 hoogwaardige BIM-technieken en het feit dat straks ook het onderhoud en beheer in BIM zijn verwerkt, maken dit project uniek in Nederland.

 TNW delft

Succesvolle ketenintegratie veronderstelt juiste, actuele informatie